-

Her yıl 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Aşı Haftası kapsamında Karasu Devlet Hastanesi’nde stant kuruldu ve başta çocuklara yönelik olma üzere hasta ile hasta yakınlarına bağışıklıkta aşının önemi vurgulandı.

Her çocuğun aşı ile önlenebilir hastalıklardan korunma ihtiyacının ve hakkının olduğu konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen faaliyette, “Herkes için Uzun Yaşam” sloganı paylaşıldı ve bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Çocuklara çeşitli hediyeler verildi ve aşı ile ilgili düşünceleri paylaşıldı.

13 HASTALIĞA AŞI

Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında çocukluk çağı aşılama takvimi kapsamında 13 hastalığa karşı aşı uygulaması yapıldığına dikkat çekildi. Aşı ile korunabilir hastalıkların hastalık ve ölüm hızlarında belirgin düşüşler sağlandığı ifade edildi.

Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Celalettin Akyol da etkinlikte yer aldı ve çocuklarla yakından ilgilendi. Akyol, “Aşılar, ülkemizdeki tüm çocuklarımıza ve risk grubunda olan erişkinlere ücretsiz olarak uygulanmaktadır” dedi.

“Aşılar, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için öncelik verilmesi, ertelenmemesi gereken temel bir sağlık hizmetidir” diyen Akyol, “Halkımızın özellikle aşılar hakkında doğru bilgi edinme hakkı olduğuna inanıyor ve Dünya Aşılama Haftası vasıtasıyla da bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz’’ şeklinde açıklamada bulundu.