-

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Sosyal Hizmetler Müdürlüklerince aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetleri olan ihtiyaçlarının tespiti ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması amaçlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile Karasu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personellerince 2018 yılından itibaren Karasu’da 2 bin 910, Kocaali’de bin 124 hane ziyaret edildi. Aile ve bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanan program kapsamında, bakanlığın sağladığı sosyal yardımların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı yerinde ve etkin bir şekilde denetleniyor.

“YAŞAM KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

ASDEP’in arz ve talep odaklı hizmet verdiğini ifade eden Karasu Sosyal Hizmetler Müdürü Metin Yıldırım, “Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetleri olan ihtiyaçlarının tespiti ile gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlandırılması sağlanması ve rehberlik ya da danışmanlık hizmetleri sunarak aile ve bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

ASDEP’in 2016 yılında uygulanmaya başlandığını da söyleyen Müdür Yıldırım, “ASDEP görevlilerimiz tarafından tespit edilen hususlar, bakanlığımız görev alanında ise sosyal hizmetler müdürlüğümüzce çözüme kavuşturulması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Eğer ki kurumumuzun görevi dışında ise ilgili kurumlara yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

ASDEP ile hane ziyaretlerini gerçekleştirirken mahalle muhtarlarının da görevlilere eşlik ettiğini belirten Metin Yıldırım, “Vatandaşlarımızın güvenliği bizim için son derece önemli. Vatandaşlarımız, hanelerine gelen kişilere dikkat etmeli. Mahalle muhtarları yanında olmadan bu çalışma amaçlı geldiklerini iddia eden kişilere özel bilgilerini vermemeli” ifadelerini kullandı.