Karasu Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda İlçe Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarının kapanış programı gerçekleştirildi. Programa İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, AK Parti İlçe Başkanı Recep Aksu, Müftülük Şube Müdürü Murat Çetin, din görevlileri ile çok sayıda veli ve vatandaş katıldı.

DUYGULANDIRAN PROGRAM

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ise 4-6 yaş kursundan öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Kuran kurslarında eğitim gören minik öğrenciler, ezberledikleri sureleri de okuyarak izleyicileri duygulandırdı. Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, etkinliğe katılan öğrencilere, hocalara, velilere ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

1 TEMMUZ’DA AÇILACAK

Müftü Çelebi; “Öncelikle anne, babalar olarak yavrularınızı bu kurslara gönderdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu 4-6 yaş Kur'an kurslarımızla ne kadar iftihar etsek azdır. Çocuklarımız bu kurslarda bir ömür hayatlarında kullanacakları temel bilgileri, abdest almayı, namaz kılmayı ve namaz surelerini, en önemlisi de Cenabı hakkı bilmeyi, peygamber efendimizi bu kurslarda öğrendi. Çocuklarımız burada öğrendikleri ile ahirete gittiğimizde bizi unutmayacak arkamızdan dualar edeceklerdir. Bu vesileyle 1 Temmuz’da açılacak olan yaz Kur’an kurslarımıza da çocuklarımızı göndermeyi ihmal etmeyelim” dedi.

BELGE VE HEDİYE

Filistin temasının ön planda olduğu 4-6 yaş programında minikler, dini ve milli temalı oyunlar sergileyerek ilahiler de okudu. Gazze'ye ithafen öğrencilerin okudukları “Aksa Marşı” izleyicileri bir kez daha duygulandırdı. 4-6 yaş öğrencilerinin mehteran kıyafetleriyle sahneye çıkması ve mehter marşlarına eşlik etmeleri de göz doldurdu. Program; temsili İstanbul'un Fethi, semazen gösterileri, asker rondu gösterileri ile devam etti. Ayrıca düzenlenen programda öğrencilere; hediye ve belgeleri de takdim edildi.


Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F1

Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F2

Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F4

Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F3

Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F5

Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F6

Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F7

Müftülük 4 6 Yaş Kuran Kursu Kapanış F8

Editör: Güler Çınasoğlu