-

KARASU'DA 40 ÖĞRENCİ MALAZGİRT 1071 FİLMİNDE (izle):

...

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikle ilçe genelinde deneme sınavlarında başarılı olan ve çeşitli projelerde görev alan öğrenciler sinema filmiyle ödüllendiriliyor. Her okul grubunda ise ayrı filmler izleniyor.

Bu kapsamda ilçe genelinde eğitim gören 40 öğrenci de geçtiğimiz hatalarda GKM Karasu Sinemaları’nda vizyona giren Malazgirt 1071 filmini izledi. Türklerin Anadolu’ya girişini bir de vizyondan izleyerek öğrenen öğrenciler, filmden memnun kaldığını belirtti.

ÖĞRENCİLER MEMNUN KALDI

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Tusem Alkan, “En sevdiğim padişahın filmini izledim. Çok beğendim. Arkadaşlarımın da izlemesini tavsiye ediyorum” derken Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Musa Sezgin de “Gençler böyle filmleri izlemeyi tercih etmeli. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Fatma Betül Gökhan ise “Kültürel ve sosyal değerler ile tarih bilinci bu tür filmlerle öğrenci üzerinde arttırılıyor ve öğrencilerimizin sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için bu etkinliklerimizi düzenliyoruz” diye konuştu.