Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından “Fuhuşa Aracılık ve Yer Temini” suçu kapsamında yürütülen projeli çalışmalar sonucu 300 polisin katılımıyla Karasu gazinolar bölgesinde 25 Kasım Cumartesi günü bir operasyon gerçekleştirilmişti.

Operasyon sonrası, yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı ve yer temin ettiği tespit edilen biri kadın altı kişi gözaltına alındı. Operasyonda ise 49 Özbek, 8 Azeri ve 4 Türkmen olmak üzere 61 yabancı uyruklu kadın yakalandı.

Şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda ise 4 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 84 adet fişek, 7 dolu kartuş ve 1 aranan şahıs ile yüklü miktarda nakit para ele geçirildi. Yakalanan kadınlar ile ilgili sınır dışı işlemleri başladı.

Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden N.A. (66), C.B. (57), C.Ç.K. (35), İ.K. (33) ve Z.K. (31) isimli 5 şahıs tutuklanırken, 1 şahıs hakkında da adli kontrol tedbiri kararı verildi. Yapılan açıklamada “Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” mesajı da verildi.

Karasu’da gazinolar bölgesi mühürlendi Karasu’da gazinolar bölgesi mühürlendi