-

Pazartesi günü parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, ülke ve ilçe gündeminden çeşitli konulara yer verdi. Kara, köşe yazarlığı yaptığı Sakarya Kuzey Gazetesi’nin köşe yazarı Muzaffer Tatlı’nın köşe yazısına değindi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi köşe yazısında konu alan Muzaffer Tatlı için “Kendisi daha önce CHP’den milletvekili ve belediye başkan adayı olmuş Tatlı’ya öncelikle kendi zihniyetini yoklamasını öneririz” diyen Başkan Kara, “Devlet Bahçeli’yi de ülkücülüğü de anmak için önce bulunduğunuz yere bakmak lazım. Muzaffer Tatlı eski ya da yeni ülkücü değil” şeklinde konuştu.

Kara, sözlerinin devamında, “Ülkücülük nedir bilmeyen, ülkünün ne ifade ettiğini anlamayan, Kızıl Elma ideolojisini, 9 Işık kavramı hakkında fikri olmayan, Sözcü’den başka gazete, Fox’tan başka kanal, CHP’den başka parti, kargadan başka kuş Akaretlerden başka yokuş tanımayan Muzaffer Tatlı öncelikle Gezi olaylarının neyi amaçladığını açıklamalı” ifadelerini kullandı.

DAHA NAİF OLUNMALI

hdpnin kapatılmasına verilen dava dilekçesini usul eksikliğinden bozan Anayasa Mahkemesi’ni anlaması ve ‘Birlikte iyi salladık’ deyip ramazanda alkol yasağını eleştiren vekilini izah etmesi gerektiğini de söyleyen Münir Ali Kara, “1999 seçimlerine kadar Karasu’da yüzde 60 civarında oyu olan sol kitlenin şimdi nasıl olup da yüzde 80 oranında sağ partilere oy verdiğini bu şekilde daha iyi anlayabilecek” dedi.

Karasu Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda soru önergesi sunan BBP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın kendisine verilen yanıtları değerlendirmesine ilişkin de konuşan Kara, “Çatalbaş’ın değerlendirmeleri siyasi ve abartılı. Ancak bu durum normal karşılanmalı. Eleştiriler dikkate alınmalı ve bir daha bu şekilde eleştirilere mahal bırakılmayacak hassasiyet gösterilmeli. Cezai yaptırımlar konusunda daha naif olunmalı, güçlükle kazanç elde eden vatandaşlara daha müsamahakar davranılmalı” şeklinde konuştu.

Covid-19 salgını dolayısıyla uygulanan tam kapanma sürecinin İstanbul’da yaşayan yazlıkçıların Karasu’ya ilgi göstermesine neden olduğuna da değinen Başkan Kara, “İlçemize 50 bini aşkın vatandaşın geldiği tahmin ediliyor ve bu da ilçemiz açısından belli bir riski beraberinde getiriyor. Ancak İstanbul’daki vatandaşların buraya gelme hakları ve hadleridir. O kişiler, yazlıklarını biraz da bugünler için aldı. Ancak salgın sürecinde çok daha fazla dikkatli olmamız gerektiği ortaya çıkıyor” sözlerine yer verdi.

3 Mayıs Türkçülük Günü’ne ilişkin de konuşma yapan Münir Ali Kara, “Geçmişe ve geleceğe bakarsanız, İstanbul’un fethedileceğine ilişkin müjdenin Peygamberimiz tarafından verildiğini görürsünüz. Fetheden komutanın ve ordunun da övgüye mazhar olduğunu bilirsiniz. Mimariden tıbba, sanattan siyasete kadar İslamiyet’e en fazla hizmeti edenin Türkler olduğunu da görürsünüz. bizim inancımızdaki Türkçülük, “İslam’dır elbette en büyük ülkü neyleyim ‘Allahküekber’ demeyen Türk’ü” dedi.

MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI (izle):