Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN TÜRK'te yayınlanan Hafta Sonu programında gazeteci Hakan Çelik'in konuğu oldu. Türkiye'deki ulaşım, ulaştırma ve altyapı projeleriyle ilgili son durumu ve hedefleri anlatan Bakan Karaismailoğlu, bir seyircinin sorusu üzerine Sakarya'daki Karasu Limanı hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, Karasu Limanı’nın çok aktif olduğunu belirterek “Özellikle Rusya-Ukrayna savaşından sonra Avrupa tarafından Rusya'ya ulaşımda sıkıntılar yaşadığımız için şu an Karasu Limanı, çok aktif bir şekilde kullanılıyor” dedi.

“Özellikle Ege'deki ve orta Anadolu'daki ihracatçılarımız Karasu Limanı üzerinden Ro-Ro seferleriyle Novorossiysk'ye (Novoroski) ve Kerç boğazından içeriye girebilme imkanına kavuştular” diyen Karaismailoğlu, “Şu an Novorossiysk-Karasu arası çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Aslında bir Avrupa bağlantısını, kara yolu üzerindeki yoğunluğu azaltmamız için bir taraftan demiryolu yatırımı yaparken bir taraftan Ro-Ro'larda Varna Bulgaristan, Köstence üzerinden Romanya ve Avrupa'ya ihracatı artırmak için de teşviklerimiz var” ifadelerini kullandı.