Karasu’da yayılan sahte anket, yargıya taşınıyor Karasu’da yayılan sahte anket, yargıya taşınıyor

Yerel seçimlere az bir süre kala araştırma şirketleri ve partiler adayların son durumlarını araştırmak üzere çalışmalarına hız verdi. Karakaş, “Başkan Adayımız Uğur Büyük’ün halktaki karşılığı anket sonuçlarına da yansıyor” dedi ve açıklamasına şu sözlerle devam etti:

OYLARIMIZ ARTTI

“Yapılan anketlerde Uğur Büyük’le CHP’nin oylarının artırdığı görülüyor. Karasu’nun en büyük mahallesi olan Yalı’da CHP Adayı Uğur Büyük yüzde 36 oranla, AK Parti Adayı İshak Sarı’yı geride bıraktığı görülüyor. İncilli Mahallesi’nde ise yüzde 25 ile Büyük öndeyken, Sarı yüzde 20 oranında kaldı. Akkum Mahallesi’nde Uğur Büyük İshak Sarı’yı yüzde 13 farkla, Çatalövez’de ise Büyük yüzde 26 farkla Sarı’yı geride bırakıyor. CHP’nin en çok oy aldığı uzak mahalle Yuvalıdere’de Uğur Büyük, İshak Sarı’yı 50 puan farkla geçiyor.

AK PARTİ’NİN OYLARINDA DÜŞÜŞ

Darıçayırı Mahallesi’nde yüzde 18’lerde kalan İshak Sarı’yı Uğur Büyük yüzde 27 oranla geçiyor. Denizköy Büyük’ün önde çıktığı mahallelerden. Paralı Mahallesi’nde de CHP’nin adayı önde. CHP, Karasu’nun 40 mahallesinin 37’sinde İYİ Parti’den önde yer alıyor. Ortaköy, Üçoluk ve Yeşilköy mahallelerinde sadece yüzde 1 ve 2’lik oranlarla İYİ Parti, CHP’den önde görünüyor. Ankette, AKP’nin genel seçimde aldığı oy oranı yüzde 36,9’dan yüzde 30,1’e düşüyor.

FARK ORTADA

ASAL araştırma şirketinin Siyasi Günden Mart 2024 araştırmasında ise katılımcılara "Bu Pazar Milletvekili Genel Seçimi" olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Anket, Karasu’da 40 mahallede 4-10 Mart 2014 tarihleri arasında yapıldı. Önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak 18 yaş ve üzeri toplamda 800 kişi ile yapılan telefon anketinde Uğur Büyük ile İshak Sarı arasında 4 puanlık fark var. Asal şirketinin verileri de şu şekilde. İshak Sarı – AK Parti yüzde 30,1, Uğur Büyük – CHP yüzde 26,2, Oğuzhan Coşkun – SP yüzde 3,7, Recep Özdemir – YRP yüzde 18,3, Hasan Sarıoğlu – İYİ Parti yüzde 8,3 ve kararsızlar yüzde 13,4 olarak verilere işlendiği görüldü.”

CHP Karasu Basın Servisi

Chp Anket Semih Karakaş F1

Chp Anket Semih Karakaş F2

Chp Anket Semih Karakaş F3