-

Karasu’da 1 Kasım 2020 ile 1 Aralık 2020 tarihleri arasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan 35 ayrı Covid-19, asayiş, trafik denetim ve uygulamalarında çok sayıda adli ve idari işlem uygulandı.

Yapılan kontrol ve denetimlerde 10 kahvehane ve kahvehane gibi kullanılan iki apartman dairesinde oyun oynatma yasağını ihlal eden ve kumar oynayan 16 kişi hakkında adli idari işlem uygulandı. Bu mekanlarda oyun oynayan 65 kişiye de sosyal mesafeye uymamaktan idari işlem yapıldı.

FATURA AĞIR OLDU

Ayrı ilçede yapılan denetimlerde ikisi tekel büfe olmak üzere 5 iş yerine açma-kapama saatlerine uymamaktan Covid-19 kuralları kapsamında cezai işlemde bulunuldu. Yine Covid-19 denetimleri sırasında 24 kişiye maske takmamaktan idari işlem yapılırken, 15 şahsa da sokağa çıkma yasağına uymamaktan işlem yapıldı. Toplamda 104 kişiye 261 bin 408 lira ceza kesildi.

Emniyet güçlerinin yaptıkları kimlik kontrol ve GBT sorgulamalarında ise 10 yıl 6 ay hapis cezası olan ve toplamda çeşitli suçlardan aranan 20 şahıs yakalanırken kayıp olarak aranan 2 şahıs bulunarak ailelerine teslim edildi.

HUZUR BOZANA GEÇİT YOK

Yapılan yol denetimleri neticesinde ise abartı egzoz takılı 4 motosiklet trafikten men edilirken alkollü araç kullanan 1 kişinin ehliyetine el konuldu ve şahıslara ait 1araç otoparka çekildi. Çeşitli eksiklikleri bulunan 12 araç da trafikten men edildi.

İlçe genelinde Covid-19 olmak üzere asayiş ve trafik uygulama ve denetimler düzenli olarak devam edeceği, kurallara uymayan kişi ve iş yerlerine gerekli adlı ve idari işlem yapılmaya devam edileceği belirtildi.