-

PİYADE TEĞMEN ÖMER FARUK CİVELEK ŞEHİT OLDU (izle):

...

Karasulu Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek, Pençe Kilit Harekatı kapsamında Kuzey Irak’ta şehit oldu Karasu Gölköprü Mahallesi'ndeki babaevine gelen Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, askeri yetkililer ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, acı haberi baba Hakkı (Abdullah) ve anne Ayşe Civelek'e verdi.

Şehidin acılı yakınlarını, Helvacı ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. 30 yaşındaki şehidin babaevine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Nişanlı ve 7 kardeş oldukları öğrenilen şehit Ömer Faruk Civelek’in, Eylül ayında dünyaevine girmeye hazırlandığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadesi kullanıldı.

Şehit Ömer Faruk Civelek'in cenazesinin pazar günü gece saatlerinde Cengiz Topel Havaalanı'na getirileceği, buradan da Karasu'da bulunan gasilhanede bekletileceği öğrenildi. Civelek, 18 Temmuz Pazartesi günü öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Gölköprü Mahallesi'nde askeri tören ile toprağa verilecek.