Geçen gün açıklanan ve kimseyi memnun etmenin eşiğine bile getirmeyen asgarî ücret konusunu bir yana bırakacak olursak daha da önemli bir problem var ki bedenin asgarî çalıştırılması.

Asgarî ücret ile çalışan bir kişiyi ele alalım. Bir diğer adı ile modern kölemizi. Çoğunlukla bu işçi kendine vakit ayırmayı bırak, gece ile gündüz arasındaki farkı bile anlayamayacak bir duruma gelecek. Bedeninin asgarî çalıştırılması yetmezmiş gibi esnek çalışma saatleri bahanesiyle daha fazla çalıştırılacak. Ha bu esnek çalışma saatleri maaşına yansıtılmayacak.

Zavallı o kadar çok çalışacak ki gün içerisinde biraz soluklanmaya kalksa sistem içerisindeki bir diğer köle onu durduracak ve ona alış diyecek.

Bunları neden anlattığıma gelecek olursak...Her gün bir yerlerde bizler bu insanlara rastlıyoruz. Örneğin marketlerde çalışan insanlar.

Onlar birer personel değil, isimleri ve kendilerine ait hayatları olan birer insan. Müşteri olarak gittiğimiz marketlerde birde sizler onların yükünü ağırlaştırmayın. Zaten sistem içerisinde zaman mefhumundan bile haberleri yok!