Geçtiğimiz haftalarda yazdığım bir yazımda 1 Temmuz itibariyle kısıtlamalardan kurtuluyoruz ama hastalıktan değil demiştim. Yasakların bitecek olması bizi yanıltmamalı, hastalığın bittiği gibi bir havaya sokmamalı demiştim.

Ve daha üzerinden 1 ay geçmeden vaka sayıları yine zirveye çıkmaya başladı. Burada en büyük yükü aşı olmayanlar oluşturuyor.

Evet aşı olmak yüzde yüz virüs kapmayı engellemiyor. Ama hastaneye yatış oranını ve hastalığı ağır geçirme oranını oldukça fazla düşürüyor. Durum bu olduğu halde sırası gelip aşı olmayanların sayısı 22 Milyondan fazla. Yani aşı olanların yarısından fazla

Acaba sayının bu denli yüksek olmasının sebebi tam olarak nedir iyi bir araştırma konusu. Aşıya olan güvensizlik mi? Yoksa daha başka sebepler mi? Bu oldukça merak uyandırıcı bir konu. Ama her ne olursa olsun aşımızı yaptıralım.

Vaka sayıları arttıkça konuşulmaya başlayan yasaklar aşı olmayanlara daha büyük bir yük getirebilir.

Bu belki çok adil değil ama çoğunluğun fikri bu yönde. Biz olduk onlar olmadı, onlara yasak gelsin fikri ön planda. Yönetenler bunu ne kadar göz önünde bulundurur bilinmez. Ama bu fikre sahip insanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

İşte bu sebeplerden ötürü sağlık çalışanlarına güvenip kendimizi onlara emanet edelim. Klavyeden yapıyoruz, ama somut olarak ta bunu yapmalıyız.