Atlas Psikoduyu Danışmanlık Merkezi, yeni yeri olan Karakol karşısı Çatalbaş İş Merkezi’nde hizmete başladı. Danışmanlık merkezi hakkında bilgi veren Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Aile Danışmanı Soner İrdem, merkezlerinde 5 terapist ile hizmet verdiklerini, Marmara bölgesinin 5’inci en büyük danışmanlık merkezi olduklarının altını çizdi.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI

0-18 yaş olmak üzere çocuk ,18 yaş ve üzeri de yetişkinlere terapilerinin devam ettiklerini söyleyen Soner İrdem, “Burada tamamen terapi hizmeti sunmaktayız. Ben kendim hem çocuk gelişimi uzmanıyım hem de aile danışmanıyım. Kurucumuz Pelin İrdem, Floortime O.T Klinisyeni ve hareket bilimleri uzmanıdır. Gerekli durumlarda aktif olarak seans almakta ve çocukların gelişimine destek sağlamaktadır. Zeynep Canıtez hocamız, çocuk ergen psikoloğu aynı zamanda aile danışmanıdır. Şöhret Köse hocamız ise çocuk ergen psikoloğudur” dedi.

KARASU’DA ERGOTERAPİST

Ergoterapistin Sakarya’da sadece iki tane olduğunun altını çizen İrdem, “Bunlardan biri olan Tuğçe Yılmaz hocamız bizim danışmanlık merkezimizdedir. Kendisi GATA’dan mezun olup Dubai’de danışan kabulü almıştır. Tuğçe hocamızın da merkezimizde olması hem Sakarya hem Karasu için büyük bir değerdir” ifadelerini kullandı. Soner İrdem, verdikleri terapiler hakkında da kısa bir bilgi verdi. İrdem, genel olarak çocuklarda oyun, floortime, duyu bütünleme terapisi, yetişkinlerde ise hem aile danışmanlığı hem de bilinçsel davranış terapi hizmeti verdiklerini söyledi.

FLOORTİME TERAPİSİ

İrdem, “Çocuklarda kardeş kıskançlığı, ebeveynden ayrılma, okula uyum problemi yaşayan, tuvalet alışkanlığı kazanamayan çocuklar gibi birçok problemde oyun terapisi kullanmaktayız. Floortime terapisini ise otizmli, down sendromu, zihinsel yetersizliği olan çocuklarda uyguluyoruz. Onun haricinde dil gelişimi geriliği, dikkat eksikliği, hiperaktivitesi olan çocuklarda bu terapiyi uygulamaktayız. Kurumumuzdaki tüm personelimiz floortime O.T klinisyenidir. Bu da Sakarya’da sadece bizim danışmanlık merkezimizde bulunmaktadır. Duyu bütünleme terapisi ise günümüzde en yaygın olan terapidir. Örneğin hareketli, dürtüsel ve beslenme bozuklukları yaşayan çocuklara bu terapiyi uyguluyoruz. Daha detaylı bilgi almak isteyenler ise ister merkezimize gelebilir isterse 0545 102 24 54 numaradan bize ulaşabilirler” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

Editör: Güler Çınasoğlu