Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Nurhan Aydın, İl Başkanlığı’na aday gösterilen Hüseyin Avni Şahin için sert açıklamalarda bulundu. CHP Sakarya İl Örgütü Başkanlığı için kulislerde en kuvvetli aday gösterilen Avni Şahin’in adaylığını basından öğrendiğini belirten CHP Karasu İlçe Örgütü Başkanı Nurhan Aydın, “Hüseyin Avni Şahin bir dönem ikinci sıra milletvekili adayımız oldu. Genel merkezimiz, kimi gösterdiyse biz il ve ilçe örgütleri olarak onunla yol aldık. Bundan sonra konuşma zamanı geldi. İlçe başkanı olarak ben ve yönetimimin haberi yokken milletvekili adayı olduğunu basından öğrenmiştik. Bugün de il başkanlığına aday olduğunu yine basından öğreniyoruz. Bu çok ayıp bir durum” dedi.

 

 

Yanında değiliz

 

Şahin’in tüm ilçe başkanlarıyla görüştüğüne yönelik sözlerine cevap veren Aydın, “Soruyorum; hangi ilçe başkanlarıyla görüşmüş? Kaynarca, Söğütlü, Ferizli, Arifiye, Akyazı, Pamukova ve Karasu ilçe başkanlarıyla görüşmediğine göre, bu ilçe başkanları kimler? Bu açıklama, Hüseyin Avni Şahin’e yakışmayan bir açıklamadır” şeklinde konuştu. Ankara’da yaptığı görüşmelerle Şahin’in kendini gösterdiğini ve milletvekilliğinde sıralamaya sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Nurhan Aydın, “İl başkanlığında hiç şansı yok. İlçe başkanı olarak benimle görüşmedi. Ön hazırlık yapmadı. Kendi mahallesinde bile delege olamadı. Şimdi il başkanı olmaya kalkmış. Biz isterdik ki, bizimle görüşsün ve bizi yanına alsın. Adaylığını yine basından öğreniyorsak bu saatten sonra İlçe Başkanı olarak şahsım ve yönetimim kendisinin yanında asla yer almayacak” ifadelerini kullandı.

 

Isır’dan memnunuz

 

Şahin’in aday olmadığı zamanlarda CHP ile hiçbir yerde etkileşim halinde bulunmadığını da iddia eden CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, “Vekiller geldiğinde görünür, şovunu yapar, gider. Bizim partimizde emeği olanlar arasında kendisini görmüyorum. Herkes partili olabilir ama Cumhuriyet Halk Partili olamaz. Önce Şahin’i özüyle, sözüyle ve emeğiyle CHP’li olmaya davet ediyorum. Bir yerlere gelmek için partimizi kullanmasınlar. Hiç kimse CHP’yi kullanamaz. Partimiz her şeyin üzerindedir” dedi. Mevcut İl Başkanı Erdoğan Isır’ın da aday olacağını belirten Aydın, sözlerini “Sayın İl Başkanımızın çalışmalarını beğeniyoruz. Kendisini destekliyoruz. Başka adaylar elbet olabilir. Onlara da bakarız, değerlendiririz ama mevcut başkanımızın çalışmalarından memnunuz” ifadeleriyle sonlandırdı.

HABER: Esra Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün