-

“Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadeleriyle mesajına başlayan Belediye Başkanı İshak Sarı, şu sözlere yer verdi:

“Bilindiği gibi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Çok ağır bedeller ödeyerek kazandığımız istiklâl mücadelesinin ardından, eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği durumundadır.

Aydınlık geleceğin ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi olan Cumhuriyet, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkânları yine milletin yararına kullanan bir çağdaşlaşma atılımıdır. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır.

Bu tarihi gün dolayısıyla başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz Şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, başta Karasulu hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”