-

Levanten kalite için alan destekli olarak fındık alım fiyatının 54 lira olarak açıklanmasını değerlendiren Milli Yol Partisi Karasu İlçe Başkanı Ayşem Gül Albar, şu ifadeleri kullandı:

“Dünya fındık üretiminin büyük bir bölümünü ülkemiz karşılıyor. Üretici, ürettiği ürünün hak sahibiyken, ürettiği ürünün karşılığını kendisini tatmin edecek şekilde alması gerekirken maalesef her alanda olduğu gibi bu alanda da üretici mağdur, üretici kimsesiz.

Ektiğiniz fındığı hasat zamanı geldiğinde kaç liradan toplatacağınız, kime ne şartla satacağınız belli değilse belirsizliğin esiri olursunuz. Baskılar sizi yıldırır belirsizlik bunaltır ve hak ettiğinizin çok daha altında ürününüz elinizden alınır.

Fındık üreticisinin mutlak suretle dünya ya sunduğu bu çok faydalı ürünün karşılığını alması lazım. Bunun için ticaret bakanlığı bir aracı kurum görevi görerek dünya piyasalarına hakim ve söz sahibi olması lazım. Milli Yol Partisi olarak tüm üreticilerimizin, çiftçimizin alın terinin karşılığını alacağı, ekerken ümitli, hasat zamanı mutlu, satışta huzurlu bir döngüyü sağlamayı vaat ediyoruz”