-

Bir dizi ziyaret için Sakarya’ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Valiliği makamında Başkan Ekrem Yüce, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarete Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Halil Eldemir, Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ve Sağlık İl Müdürü Aziz Öğütlü katıldı. Bakan Koca şehri yönetenlerden yatırımlarla ilgili bilgi alarak, gelecek planları hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Ekrem Yüce, Vali Kaldırım ve Milletvekili Yavuz, projelerle ilgili Bakan Koca’ya rapor verdi. Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Yüce, Koca’ya özellikle son 3 yılda yapılan yatırımlar hakkında bilgiler sundu.

SALGININ AĞIR YÜKÜNÜ GÜNDEMDEN ÇIKARDIK

Burada bir basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının ağır yükünü gündemden çıkardıklarını ve sağlık sistemine odaklandıklarını ifade ederek, “Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için daha iyi ne yapabiliriz bundan sonrası için bunu değerlendirmiş olacağız. Salgın günleri artık geride kaldı. Sağlık hizmetlerini Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığı zirvede tutmaya kararlıyız. Gücü ve sağlık altyapısı ile dünyanın gıpta ettiği sağlık sistemimiz deneyimli sağlık insan kaynağımız hepimizin gurur kaynağı oldu. Önümüzdeki dönemde, sağlık sistemimizi daha da güçlendireceğiz. Salgının ağır ve korkunç yükü üzerimizden kalkarken gündemimiz de değişti. Artık sağlık alanında meslek mensuplarımızın memnuniyetini temin etmek ve her zaman vatandaşlarımızın uygun sağlık hizmetlerini en şeyi koşullarda almasını sağlamak için daha çok gayret ediyoruz” dedi.

SAKARYA ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK

Bakan Koca, Sakarya’daki bin yataklı hastanesini 2023 yılında tamamlamayı planladıklarını ifade ederek, “Bütün sorunları aşmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu aşamada Sakarya bizim son derece önemli bir merkezimiz. Bu şehrin adına yanaşır bir hizmet vermekte kararlıyız. Geçen ay 2 yeni birinci basamak sağlık hizmeti açtık. Şu an toplam 1776 yataklı hastanelerimiz dâhil olmak yüzere 9 yatırımın inşaatı devam ediyor. İhale arsa ve proje aşamasında olan 4 projemiz mevcut. En önemle yatırımlarımızdan birisi olan gözbebeğimiz Sakarya Şehir Hastanemiz önümüzdeki yıl tamamlandığında bin yatağı ve 305 bin metrekare kapalı alanıyla tüm bölgenin sağlık üssü haline gelecek. Sakaryamızda toplam yatak sayısını 2002’den bu yana 960 tan 2354’e yani tam 2 buçuk katına çıkardık” diye konuştu.

SAKARYA’DAKİ SAĞLIK SİSTEMİNİ DAHA İYİ HALE GETİRECEĞİZ

Yeni yatırımlarla Sakarya’da toplam yatak sayısının 4 bin 130’a çıkacağını belirten Bakan Koca, “Bu yatırımlar ile birlikte Sakarya’da 4 bin 130 yatakla sağlık hizmeti veriyor olacağız. 2002 de 6 olan acil istasyon sayısı 37’ye, ambulans sayısı ise 9’dan 65’e çıktı. Sakarya’daki bu dev yatırımlara paralel olarak insan kaynağımıza da çok önem veriyoruz. Bugün ilimizde 9 bin 76 kişilik sağlık ordumuzla vatanlarımıza hizmet veriyoruz. Bugünkü ziyaretimizin tek amacı sağlık sistemimizi daha iyi hale getirebilmek için istişarelerde bulunmak. Yarın vereceğimiz hizmetleri bugünden planlamaktır. Meslektaşlarımızın ve yarının hekimlerinin bugünkü önerilerini dinlemektir” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİMİZİN SORUNLARINI BİREBİR TEMAS EDEREK GÖRÜŞÜYORUZ

Başkan Ekrem Yüce, Bakan Koca’ya ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, “Sakarya’mızda sağlık alanında verilen hizmetlerin daha güçlü ve kaliteli hale getirilmesi için Büyükşehir olarak gereken desteği hep fazlasıyla sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Sayın bakanımızın Sakarya’nın yatırımları ve yürütülen çalışmalarla ilgili gösterdiği yakın ilgiden dolayı müteşekkiriz. Sağlık alanındaki taleplerimizi bugün bizzat birlikte inceleyerek, ilgili noktalarda görüşmek bizler için de önemli. Bin yataklı hastanemiz, 106 yataklı Acil Durum Hastanesi ve kent genelindeki tüm yeni sağlık yatırımları için müjdemizi aldık. Önümüzdeki yıl bakanımızın da söylediği gibi gözbebeğimiz Sakarya Şehir Hastanemiz inşallah tamamlanacak. Yeni yatırımlarla birlikte ilimizin sağlık alanındaki potansiyeli çok daha güçlenecektir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.