-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasına yönelik davaya ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

İmamoğlu’na hukuk ve adalet adına çok düşündürücü ve ağır bir ceza verildiğini belirten Başkan Süt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiası ile açılan ve İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün maalesef hukuk ve adalet adına çok düşündürücü ve ağır bir ceza verildi.

Sarayın baskısı altındaki mahkeme tarafından İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılması ve siyasi yasak getirilmesi ile ülkemiz hukuk tarihine kara bir gün daha eklendi.

Yapılan yargılamada savunma tarafınının isnad edilen hakaret suçunun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığına ilişkin detaylı açıklamaları, somut deliller ve ömrünü hukuka adamış profesörlerden alınan bilimsel mütalaalar görmezden gelinmiş, tanıklar dinlenmemiş, savunmanın yazılı savunma talebi reddedilmiş, ucube sistemin mimarı saray rejimi tarafından ısmarlanan ve esasen iddianame düzenlenirken belli olan ve hüküm Fetullah Gülen övücüsü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın gözetiminde açıklanmıştır.

HALK DUYGU SÖMÜRÜSÜNDEN BIKTI

Ülkemizde siyaset yapma yasaklarının genellikle ters etki yaptığı bilinen bir gerçek. Siyasi tarihimiz bunun somut örnekleri ile dolu. Bugün tek elde topladığı güç ile devletin temeli olan adaleti yerle yeksan eden irade böyle bir yargılama neticesinde siyaset arenasında yerini almıştı. Bu bakımdan siyasi yasaklama kararından memnun olanlar ve medet umanlar düşledikleri hedefe ulaşamayacaklar.

Bugün İmamoğlu’yla ilgili siyaset yasağı getiren mahkeme kararıyla sevinenlerin, ellerini ovuşturanların kısa bir zaman sonra hüsrana uğrayacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Halk kararını çoktan verdi. Bir daha gelmemek üzere gideceksiniz. Gelinen noktada açlığa mahkum ettiğiniz halk bitmek bilmeyen duygu sömürünüzden bıktı usandı.

Zerre miktarda vicdana sahip, ahlaki ve etik değerlere sahip hiç kimsenin bu kararı kabul etmediğini biliyorum. Ben, bu günü geleceğimizi aydınlatacak ateş bir kıvılcımı olarak kabul ediyorum. Bu kararla 2023 milletvekili ve 2024 belediye seçimlerinin işaret fişeği ateşlenmiş oldu. Yapılacak seçimlerle gerçek karar, saray adına karar veren mahkemelerden değil Türk Milleti’nin kendisi tarafından verilecek.

KARAMSARLIĞA KAPILMAYACAĞIZ

Hatırlatmak lazım, 2019 Mart ayında kazanılan seçimin siyasi tarihin ‘Hiçbir şey olmamış ise kesinlikle bir şey oldu’ şeklinde en saçma sözü ile iptal edilmesi üzerine seçim tekrarlanmış, İstanbullu seçmen ezici bir çoğunlukla Sayın İmamoğlu’na anasının ak sütü gibi helal olan başkanlığı vermişti. ‘İstanbul'u kaybedersek, Türkiye’yi kaybederiz’ diyen saray rejimi, bu güne kadar her türlü ayak oyununu sergilemekten geri durmadı ve bugün bu karar ile kesin şekilde kaybetti.

Sonuç olarak belki bugün hukukun üstünlüğü ilkesi adına üzüleceğiz ama kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz ve asla umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmayacağız. Her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır. Demokrasi, özgürlük demokratik laik Cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimleri yolunda yürüyüşümüze devam edeceğiz.