Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Türkiye'de her yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Anadolu'da 13. yüzyılda ortaya çıkan ve yüzyıllar boyunca Türk toplumunda önemli bir yere sahip olan Ahilik Haftası’nı kutladı. Başkan Emre, Ahilik Haftası kapsamında bir basın açıklaması da yayınladı. Emre açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

DAYANIŞMA RUHU

“Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerlerden biri de Anadolu'da kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettiren, Müslüman-Türk toplumunun toplumsal, ekonomik, dini, ahlaki ve kültürel hayatını tanzim eden Ahilik kurumudur. Ahilik, başlangıç itibariyle yardımlaşma – dayanışma ruhunu taşıyan, bozulmuş olan Anadolu birliğini ve toplumsal yapıyı yeniden kuran yapısı ile çok fonksiyonlu bir kurumdur. Ahilik günümüzde halen geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür.

HAYIRLI OLSUN

Esnaf ve sanatkarlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamaya devam ediyoruz. Meslek hayatı boyunca Ahilik ilkelerine sımsıkı sarılmış, güzel ahlakın, dürüst ticaretin temsilcisi olmuş, Ahilik yolundan ayrılmayan bütün esnaf sanatkar ehlini saygıyla selamlıyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş sanat ehli dostlarımızı, Anadolu’nun mayasını oluşturan Ahi Evran’ı Veli’yi, büyük insanlık önderi Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahilik yolu erlerinden tüm değerlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ahilik Haftası, esnaf camiamıza ve milletimize hayırlı olsun.”