2019 yılından beri Karasu’da düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yılda düzenlendi. Her yıl eylül ayının 3. pazar günü gerçekleştirilen organizasyona kadınlar bisikletlerini süsleyerek geldi. Organizasyonlarda çocuklar da aileleri kontrolünde pedal çevirerek anın keyfini çıkarttı.

TOPLUMDA GÖRÜNÜR OLMAK

Organizasyona katılan Sultan Güner, “Kadının görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesinin anahtarıdır. Bisiklete binmek, kadınların toplumda görünür hale gelmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin mükemmel bir yoludur. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlamak, şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek, dünya otomobilsiz kentler gününü kutlamak ve Belediye Başkanımızdan güvenli bisikletli ulaşım altyapısı istemek için bir fırsattır” dedi.  

SOKAKLAR RENKLENDİ

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bağımsız bir taban hareketidir, kurumlar, şirketler ve dernekler tarafından düzenlenemez” diyen Sultan Güner, “Bu etkinlik gönüllü kadınlar tarafından gönülden düzenlenmektedir ve 2019 yılından beri Karasu ilçemizde de yapılmaktadır. Bu yılda Sahil Park’ta buluşan bisikletli Karasulu kadınlar, bir kısmı çocuklarıyla katılıp Yeni Mahallesi’ne kadar gidip çay molası verdikten sonra programı sonlandırdı” ifadelerini kullandı. Güner, kadınların bisikletlerini süsleyerek katıldığı organizasyonda renkli görüntüler oluşturduğunun da altını çizdi.