-

İSHAK SARI, HAKKINDA YAPILAN ŞİKAYETLERE YANIT VERDİ (izle):

İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na sunulan ve incelenmek üzere Sakarya Valiliği’ne iletilen bir şikayet dilekçesinin kendilerine 9 Mayıs 2022 tarihinde teslime dildiğini belirten Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, konuyla alakalı bir basın açıklamasında bulundu.

İlçe basınını ağırlayan Başkan Sarı, hakkında altı maddelik şikayetlerde bulunulduğunu dile getirerek bu şikayet ve iddiaları “Altı maddelik deli saçmalıları” sözleriyle nitelendirdi. Başkan Sarı, şikayet konusu iddialar ve iddialara yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“Seçime iki yıl gibi bir süre var. Yavaş yavaş iftira, yalan ve manipülasyon çalışmaları da şimdiden başladı. Sakarya Valiliği’nden şahsıma yönelik yapılan şikayetler hakkında bilgi istedi. Şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulunulmuş:

YETKİ ALDIM, KREDİ KULLANMADIM

Birinci iddia, İller Bankası’ndan 52 milyon lira borçlanmışız, bu borçlanma için belediye meclisinden yetki almamışız. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’ndan da olur almamışız. Ben göreve geldiğimden beri 1 TL kredi kullanmadım. 2 Milyon ve 5 Milyon TL’lik kredi yetkisi aldım. Ama bu kredileri de kullanmadım. Ben, bu güne kadar geçmiş dönemin 20 Milyon TL’nin üzerinde borcunu ödedim. Karasu Belediyesi’ni kıymeti harbiyesi olan kurumsal kimliğe haiz bir belediye haline dönüştürmüş durumdayız.

İPTALİNİ BİZZAT İSTEDİM

İkinci iddia, Karasu sahilinde kıyı kenar çizgisi içerisinde bulunan yapılar hakkında herhangi bir işlem yapmamışız. Yapı sahipleri imar affı için müracaat etmiş, müracaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedilmiş ve sahilin Akkum mevkiinde kıyı kenarda kalan bölüme duvar örmüşüz. Bu külliyen iftira. Yapılar hakkında bırak işlem yapmamayı o kumun üzerindeki yapı kayıtlarının iptalini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden isteyen bizzat biziz. Hem Sakarya Nehri kıyısındaki hem de kumun üzerindeki yapılarla ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün iptal etmemesi üzerine bakanlığa mahkemeye müracaat ederek iptal edilmesi noktasında bizzat müracaat edip davaları kazanan Karasu Belediyesi ve bizzat benim. 50 tane açılmış dava var. Bu davaların yüzde 50’si kazanılmış durumda.

HANGİ ALANI KALDIRMIŞIZ?

Üçüncü iddia, sahil bandında kalan, 2019 yılında da turizm bölgesinden çıkartılan yeşil alan ve ibadet yerlerini para karşılığında kaldırmışız ve bu işlemleri de meclise taşımadan yapmışız. Akkum bölgesi Yalıkent sitesi içerisinde bulunan yeşil alanı kaldırarak belediye meclis üyesinin akrabasına inşaat yaptırmışız. Karasulu eski Fenerbahçeli futbolcunun arsasındaki ibadet yerini 360 bin lira alarak kaldırmışız. Yeşil alanların muhafazası için bizzat müdahale eden, imar planlarına müdahale etmeye çalışanları engelleyen bizzat benim. Onun için Adapazarı’nda, orada, burada yaygara kopartıldı. Bu karın ağrısı, tersten okutmayla önümüze çıkartılmaya çalışılıyor.

Belediye meclis üyesinin akrabasına inşaat yatırılması iddiasıyla ilgili mahkemede iddianın sahibini bulduğumuzda hesaplaşacağız. Bu kadar bil sahibiyse açık açık ada pafta bilgi verseydi. Bunu açık açık mahkemede soracağız.

Karasulu eski Fenerbahçeli Futbolcu’nun arsasındaki ibadet yeri ile ilgili iddiaya ilgili ise şu söylenebilir ki; Bizim dönemimizde hiçbir kişinin arsasından hiçbir şey kaldırılarak taşınmış değil. Tam aksine, bu geçmiş dönemdeki iddiaları, miktarları buraya taşıyarak bunu bize yamamaya çalışmayla ilgili bir operasyon hazırlığı.

ANAMIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Dördüncü iddia, belediye başkanı ve yardımcısı Manavpınarı Mahallesi’nde 10’ar dönüm yer almış. Ben, 8 dönüm yer aldım. Bu, anamın ak sütü gibi helal parayla aldığım bir yer. Buraya cebi delik, bir kuruşsuz gelen değilim. 13 sene bir fiil Karasu’da çalışıp birikimle gelen birisiyim. iddia sahibinin bunu ortaya koyup, kanıtlamasını istiyorum.

KAÇAKLA MÜCADELE EDİYORUZ

Beşinci iddia, Karasu’da imar, üç kat olmasına rağmen TOKİ konutları arkasında 4 kata ruhsat vermişiz. TOK’inin alanı iki kısımdı. Bir kısmı yapıldı, bir kısmı kaldı. Dolayısıyla bir bölümünü yapıp, bir bölümünü yapmadan bildiğim kadarıyla o imarla beraber üçüncü bir kişiye sattı. İddia sahibi, biz vermişiz gibi bize yamamaya çalışmış. Bu zamanda imar kaçağıyla ilgili en ciddi mücadeleyi veren Karasu Belediyesi’dir.

EN UFAK ŞÜPHEMİZ YOK

Altıncı ve son iddia, 9 Temmuz 2019 günü saat 10:00’da yaklaşık maliyeti 237 bin 142 lira olan mal, pazarlık usulü ile ihale yapıldığı ve ihalenin maliyetinin çok üzerinde yapılarak bir firmaya verildiği. Bu, zaten kamuoyunda yapılan bir ihale. Herkese açık ve limiti belli. Bu konuda da kendimizle ilgili en ufak bir şüphemiz yok.

Bu iddia ve ithamlar, .çok tanıdık geldiği için çok dikkatimi çekti. Birilerinin çok ciddi canı yanmış, karnı ağrımış. Kamu menfaatine, malına el uzatamamış, belediye bunları engellemiş, eski alışkanlıklarını devam ettirmek istemiş. Birinin eline vermişler, deli saçmalıklarını yazdırmışlar. Devletin ilgili makamlarını meşgul etmişler. Bunları direkt savcılığa vereceğim. Kendileri adli olarak incelesinler. Bunların iftira olduğunu söyleyerek bu kişi ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunarak maddi ve manevi tazminat davasında bulunacağım. Bu kişi veya kişilerle hesaplaşacağız.