Karasu’da siyaset rüzgarının diğer ilçelerden farklı olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, yazılı basın açıklamasında bulundu. Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

PASAPORTLA GİRERDİNİZ

“50 yıldır Karasu ilçesinden her alanda çok geride kalan ilçelerin kimisi il olurken bazıları sanayi bölgesi olarak üretimde söz sahibi oldu. Peki, güneyinden batıya, batısından kuzeye, kuzeyinden doğusuna, komşu ilçe Kocaali’de dahil olmak üzere ne turizm gelirinde, ne sanayi gelişiminde nede tarımda hiçbir yerde yer alamadı neden? Bunun mümessilleri kim. Oysaki ilçemiz inanın Eskişehir'in bir ilçesi olsaydı ya da bir başka ülkenin herhangi bir ilçesi olsaydı, inanın bu ilçeye pasaport ile girmek zorunda kalırdınız.

HAK ETTİĞİ KONUMDA DEĞİL

İlçemize her yönüyle hayran kalan batı ülkelerinin insanlarının ağzı adeta açık kalmakta. İlçemizde kemikleşmiş tam teşekküllü bir imar yasası ve uygulaması yok. Her kesime ayrıcalıklı bir uygulama süre gelmiş. Kişisel çıkarlar ilçenin çıkarları önüne zaman zaman geçtiği olmuş. Oysaki Karasu ilçemiz her yönüyle bir hazine, ilçede siyasi bazlı siyasetler izlendiği için, ilçenin hak ettiği konuma gelemediği bariz bir şekilde görülmektedir. Birkaç dönemin haricinde Karasu adına ilçede hiçbir kazma vurulmamış zaten.

ÖRNEK PROJELER ÜRETİLMELİ

Seçimle gelen belediye başkanlarımız seçim çalışmaları sürecinde vatandaşa iş imkanı sunma sözleri vermesi ne belediyeciliğin asılına ne tüzüğüne uygun bir durumdur. Belediyeler hizmet kurumlarıdır iş ve işçi bulma kurumu değil. Lakin ne yazık ki bu yanlış anlayış yıllarca süre gelmiş. Sözün özü şu ki Karasu ilçemizde ilkeli proje bazlı siyaset yapan siyasetçiler lazım. Her kesime hitap eden disiplinli ve kalkınmayı sağlayacak örnek projeler üretilmeli. Karasu ilçemiz yılın 12 ayı turist barındırabilecek mükemmel bir ilçe. Bu projeler neden görmezden geliniyor, ya da görülemiyor.

SİYASET MALZEMESİ

Bizler Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanlığı olarak siyaset için siyaset değil, Karasu ilçemizin henüz keşfedilememiş güzelliklerini, zengin proje alanlarını keşfedip, herkese her kesime adaletli işi ehline vererek adil faaliyetlerde bunacağız. Bizler kişilere her gün balık vermeyi taahhüt etmiyoruz. Aksine herkese yetenekleri ve becerileri doğrultusunda balık tutmayı taahhüt ediyoruz. Karasu Belediyesi olarak da bu sistemi adaletli olarak yönetmek ve ilçenin insanına hizmet etmek görevimizdir diyoruz. Yapılması gereken işler yapıldığın da bu işleri siyaset malzemesi olarak kullanmakta milli görüşte hoş görülen bir durum değildir.”