Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti bayramlaşmasına katılan Milletvekili Lütfi Bayraktar’a serzenişte bulundu. Karasu’nun üvey evlat ve yetim pozisyonunda olduğunu söyleyen Sarı, hizmet açısından dertlerinin olduğunu vurguladı. Başkan Sarı, “Hem sağlık hem güvenlik açısından ilçemizin çok sorunu var. Maalesef Karasu her konuda görmezden geliniyor. Bizim artık bu ilçenin hizmet alabilmesi için elimizi masaya vurmamız lazım” sözlerinin altını çizdi.

DERDİMİZ VAR

“Sizin vekil olmanızdan dolayı gurur duyuyoruz ve bu konuda da sizden çok şey bekliyoruz” diyen Sarı, Karasu’nun sorunlarını Milletvekili Bayraktar’a sıraladı. Sarı, “Karasu bölgesi özellikle sağlıkta ve başka alanlarda maalesef Kocaali’yi de içine alarak söylüyorum üvey evlat ve yetim pozisyonunda. Derdimiz var! Gerçekten yerel açıdan, yerel hizmetler açısından derdimiz var. Bürokrasi, sağlık konusunda derdimiz var. Biz artık burada sizin aracılığınızla sizin bu bölgenin vekili olmanız nedeniyle bu iki ilçenin hak ettiği hizmeti görmesini istiyoruz” dedi.

ŞAKA YAPMIYORUZ

Başkan Sarı, “Karasu şu anda Kocaali ile birlikte 1,5 milyon nüfusa sahip. Biz bunu söylediğimiz zaman bizim ilimiz, şaka yapıyoruz sanıyor. Bu rakamlar gerçek değil de biz mübalağa yapıyormuşuz gibi algılanıyor. Çıkalım hep beraber şöyle Karasu’nun Yalı Mahallesi’ndeki ara sokaklarını gezelim, araba koymaya yer yok. 100 tane ulusal marketimiz var Karasu’da, serbest bıraksaydık 150 tane olurdu… Karasu’da sebze, meyve, ekmek gibi şeyler yok. Hatta a yazlıklarda su sorunu var” ifadelerini kullandı.

SU SIKINTISI YAŞANACAK

Çamdağı’ndaki barajın yapılmadığı sürece yaşanan nüfus artışıyla beraber Karasu’nun 5 yıl içerisinde ciddi su sıkıntısı yaşayacağını söyleyen Sarı, “Oraya Özel İdare döneminde başlandı. Yapılacaktı, yapılmayacaktı proje iptal edildi. Zeki Başkan döneminde bir proje çizildi, su tutmadı. DSİ yukarıda projeyi yaptı, sonra olmadı aşağıya aldı. Geçen dönemde bir yatırım olmadı. Karasu bu nüfusla, daha da artan bu nüfusla beraber ciddi anlamda su sıkıntısı çekecek” dedi. Sarı, ilçe merkezinde ciddi anlamda yol ve asfalt sorunu olduğunun da altını çizdi.

SAĞLIK SORUNU

“İnsanlar şu anda tozdan boğuluyor” diyen Sarı, “Evet, bir ekonomik kriz geçiriyoruz ama 2029’da bu insanların karşısına çıktığımız zaman ‘biz toz yutuyorduk’ dediklerinde, hiçbir bahanemiz yok. Bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Bunları merkez için söylüyorum. Kırsalda da sorunlarımız var ama oradaki sorun birbiriyle yarış sorunu” dedi. Sağlık konusunda da sıkıntı yaşandığını söyleyen Sarı, "En ufak bir yaralanmada bile 50-70 km git gel yapıyoruz. Hesap ettik, devletin taşımak için yola harcadığı parayla 10 senede yeniden hastane inşa ediliyor. Yani eziyetin bini bin para” vurgusunu yaptı.

MASAYA VURMA ZAMANI

Güvenlik açısından da ilçede zafiyet oluştuğunu söyleyen Başkan Sarı, “Çevik kuvvet gelmiyor. Bizim bunu istememizim sebebi 15 km’lik sahil bandımızın olması. 15 zabıta ile bizim bütün mekanizmayı kontrol etmemiz mümkün değil. Bizim 30 bekçimiz vardı ama şu anda neredeler belli değil. Vali Bey’e geçen söyledik, baktık üç tane gelmiş… Bu bekçiler gece mi gezecekler, gündüz mü? Emniyet buna bir karar versin artık. Bu iş bile Karasu Belediyesi’nin üstüne düştü. Bütün kamu kurumları çekilmiş sanki yoklar gibi. Böyle tuhaf bir durum aldık. Mülki amire söylüyoruz olmuyor, üstüne söylüyoruz olmuyor. Artık sizin vasıtanızla masaya yumruğumuzu vurmamız lazım” sözlerinin altını çizdi.

NE YETKİMİZ NE ETKİMİZ VAR

“Ciddi anlamda Büyükşehir’in desteğine ihtiyacımız var. Biz Büyükşehir’i burada görmek istiyoruz. Vatandaş her şeyi Belediye’den bekliyor. Kaymakamdan beklemiyor, emniyetten beklemiyor, jandarmadan beklemiyor. Herkes sorununu bize söylüyor ama bizim belediye olarak bu kadar ne yetkimiz ne de etkimiz var. Bu dönem sizinle beraber bunları aşıp daha farklı noktada olmak istiyoruz. Sizin bu bölge için ihtimam göstereceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 0678

N V T 0687

N V T 0663

Editör: Güler Çınasoğlu