Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen Karasu Kaymakamlığı 2022 yılı kamu hizmetleri değerlendirme ve 2023 yatırım planlama toplantısında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Eyüp Dinç, tartışma yaşadı. Muhtar Dinç, toplantı sonrası söz alarak, “Uzak mahallelere dokunduk diyen Başkan, biz bir şey görmedik. Ne gelen var ne giden. Yollarımız çamur içerisinde. Çocuklara top sahası için kepçe istedik, 3 sene oldu gelmedi. Bu kepçe ne zaman gelecek, yollar ne zaman yapılacak” ifadelerini kullandı.

KIRSAL MAHALLEYE KARŞIYIM

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise Muhtar Dinç’in, geçtiğimiz hafta basında yer alan haberleri ve toplantıda yaptığı açıklamasının ardından, “Basın aracılığı ile provokasyon yapmak ne kadar yakışıyor. Yeşilköy Mahallesi’ne yaptığımız hizmetler kayıt altında. Uzak, yakın köy diye bir tabir yok. Hepiniz mahallesiniz. Bir de kırsal mahalle diye bir şey tutturmuşsunuz zaten ona da karşıyım” dedi. Kırsal mahalle olmak isteyenler şunu bilsinler ki bu size bir şey kazandırmayacak. Bunu da gidin halkımıza söyleyin. Yeniden köy olmak istemek aslında vatandaşa ihanettir” diye konuştu.

20 SENE ÖNCESİNİ DÜŞÜN

Telefondan merkez mahalleden çekilen bir fotoğrafı göstererek, “Senin mahallende böyle göl içinde kalan yer var mı?” diyen Sarı, “Hiçbir dış mahallenin durumu Yalı, Kabakoz Mahallesi kadar kötü değil. Benim daha ana yollarımda sorun var. Mahalle aralarına nasıl gireceğim. Hizmet öncelemesi yaparak yol alıyoruz. Biz sıkıntıları sırasıyla gidermeye çalışıyoruz. Birçok mahallemizde sorun var. Sen buradan çıkınca en basitinden 20 KM arabanın lastiği çukura değmeden mahallene gidiyorsun. Bundan 20 sene önce traktörle gidemiyordun” dedi.

ANLAMAKTA ZORLANIYORSUN

“Sizin orada köprü uçtu Büyükşehir Belediyesi ile yaptık” diyerek konuşmasına devam eden Başkan İshak Sarı, “Sen bir avuç mahalle arasını mevzu yapıp basın aracılığıyla konuşmak istiyorsan buyur konuş. Kepçe deyip durdun. Bir şeyi anlamakta, izah etmekte zorluk çekiyorsun. Bizim aracımız senin o virajdan dönmüyor. Uçurupta mı mahallene indireceğiz” yanıtını verdi. Ben net adamım, birileri gibi hamur gibi öteye beriye kıvrılmam” diyen Sarı, “Bende konu evetse evettir, hayırsa, hayır” açıklamasında bulundu.