Karasu’nun Taşlıgeçit ve Kaynarca’nın Büyükyanık mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, iki ilçe belediyesinin bıraktıklarını iddia ettikleri başıboş köpeklerin hayvanlarını telef ettiklerini belirtti. Mahalle sakinleri, belediyelere seslenerek başıboş köpeklere sahip çıkılması konusunda uyarıda bulundu.

Mahalle sakinlerinden Nurettin Köseoğlu, “Çevre il ve ilçelerden yaklaşık 5 yıldan beri bu bölgeye köpekler bırakılıyor. Bu durumdan sıkıntı çekiyoruz. Mahalle sakinlerinin hayvanlarına saldırıp telef ediyor. Geçen sene iki ve bu sene üç koyunumu yediler. Çocuklarımız yollara çıkamıyor, mağduruz. Kendimizi korumak için silah, sopa, tüfekle geziyoruz, korkuyoruz. Bir çocuğun canına bir şey gelirse hesabını kim verebilir? Bize yardım edin, buraya köpek bırakılmasın” dedi.

Mahalle sakinlerinden Havva Köseoğlu da hayvan baktığını ve hayvanlarını gezdirirken 10 köpeğin birden kendilerine saldırdığını dile getirdi. İsmail Hakkı Keskin ise “Bütün çevre mahalleler bu durumdan dolayı mağdur. Tavuklarımızı bitirdiler. Hayvancılık yapamaz hale getirdiler bizi. Çocuklarımızı bahçeye, tarlaya gönderemez olduk. Köpekler, toplu halde geziyor. Çocuklarımıza saldırsa canımız yanacak. Devlet baba, babalığını yapsın. Toplanan hayvanlar çevre mahallelere bırakılıyor. Bu hem halka zulüm hem hayvanlara zulüm” ifadelerini kullandı.