-

KARASU BELEDİYESİ BASIN TOPLANTISI (izle):

...

Karasu basını ile gerçekleştirilen toplantıyla, Belediye tarafından yaz sezonu süresince gerçekleştirilen çalışma ve projeler hakkında detaylı bilgiler verildi. Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Toplantıda dikkat çeken en önemli konu, Karasuspor’un ilçe gündeminde yer bulan durumu oldu.

DUVAR, KUMU TUTUYOR

İlk olarak Doğu Karadeniz Caddesi üzerinde gerçekleştirilen sahil projesinin birinci etabının yüzde 80’lik kısmının tamamlandığını belirten Karakaş, “Proje dahilindeki duvarın ne kadar gerekli olduğunu gördük. Duvar sayesinde, yolda kum birikmelerinin önüne geçildi” dedi. Karakaş, “Duvarın ilk zamanlarda eleştirilmesinin de yersiz olduğunu görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

Diğer ilçelerle kıyaslandığında sahil projesinin Karasu’ya değer katacağına da vurgu yapan İsmail Karakaş, “İkinci etap çalışmamız da gündemde. Birinci etap olan mevcut çalışmamız tamamlandıktan sonra ikinci etap için çalışmalara da başlayacağız” diyerek ikinci etabın da müjdesini verdi.

SİNEKLE MÜCADELE

Karasu’da sinekle mücadeleye Mart ayında başladıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, “Yaz sezonu gelmeden larvalama döneminde ilçe genelinde ciddi bir ilaçlama çalışması yaptık. Fakat sezon ortasında yağan yağmurlarla birlikte çalışma planımız bozuldu ve yeniden sinekle sorun yaşadık. Bu da 10 gün sürdü. Karasu halkından ve tatilcilerden, yaşanan rahatsızlık nedeniyle özür diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yaz sezonunda gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Karakaş, toplantı sonrası kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Karasuspor’un durumuyla ilgili ayrıntılı bir açıklamada bulunan İsmail Karakaş, konuyla alakalı resmi bir adım atılmadığını sadece sosyal medya üzerinden kendilerine ithamların yöneltildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

RESMİ BİR ADIM ATILMADI

“Spora destek vermeyen bir kurum değiliz. Konuyla alakalı sosyal medya üzerinden üzerimize geliniyor. Bu da kasıtlı yapılıyor. Karasu da Karasuspor da hepimizin. Kulübün kayyuma atandığı söyleniyor. Ama bu konuda resmi bir adım yok. Belediye ile görüşülmediği söyleniyor, görüşmek isteyen ortada yok.

Bir kısım kişiler, karalama kampanyası düzenliyor. Toplanarak yürümeyi planlıyorlar, bizi hedef gösteriyorlar. Bu sezon Karasuspor’a milyonlar aktarır yükseltirsek, önümüzdeki sezon tekrar yerine geri döner.

MİLYONLAR AKTARILAMAZ

Ortada bir proje üreten yok, çözüm üreten yok. Sadece Belediye kulübe sahip çıkılsın isteniyor. Birçok konuda Karasuspor’un yanında olduk. İstiyorlar ki, kulübün başına biri otursun, Belediye versin, o kişi kulübü yönetsin. Böyle bir dünya yok. Belediye, kulüp yönetemez. Milyonlarca parayı aktaramaz.

Proje üretilir, ihtiyaçlar belirlenir. Belediye de maddi imkanlarınca desteğini verir. Aksi olursa çıkıp söylesinler. Destek istendiğinde geri çevirmedik. Stadın ışıklandırmasına katkıda bulunduk. PCR testlerinde destek olduk. Deplasmana giderken araç konusunda destek olduk.

HERKES, O ZAMAN DESTEK ÇIKAR

Eğer Karasuspor’un maçlarına bayanların da rahatça gidebileceği bir ortam oluşturursak, maçları hafta sonu gidip stres atılacak, küfür edilecek bir yer olmaktan çıkarırsak başta esnaf olmak üzere herkes bu kulübe destek çıkar. Ama sadece belediye suçlanıyor. Herkes elini taşın altına koyacak. Belediye olarak biz de bir ucundan tutarız”