KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi


 

2020 yılı ilk dönem kuşak sınavı ve diploma töreni, Karasu Spor Salonu’nda yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleşti. Karasu Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen törende beyaz kuşaktan kahverengi kuşağa kadar eğitim gören 101 sporcu terfi etti ve bir üst kuşağa geçti. Tören öncesi KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi’ne açıklama yapan Karasu Kuzey Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Şevki Abakoç, “Karate branşında olgunlaşmanın ve mükemmelleşmenin sembolü olan kuşak sınavında 101 sporcumuz bir üst kuşağa terfi etmek için ter döktüler. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

 

Erken yaşta başlanmalı

 

Kahverengi kuşak sahibi sporcu Kaan Taha Küçük, “Yaklaşık dört yıldır eğitim alıyorum, kahverengi koyu-1 kuşağına gelmek için büyük uğraşlar verdim. Yaşıtlarıma tavsiyem, geç olmadan erken yaşta spora başlasınlar. Spor, sağlıklı bir uğraş. Herkese tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. Aynı kuşak sporcularından Sude Sürekçi ise, “Dört senedir karate eğitimi alıyorum. Bu sınav ile siyah kuşağa geçeceğim. Spor hem sosyalleşme açısından hem de okul eğitimimize katkı açısından çok faydalı. Karate, iyi bir branş. Bir dövüş değil, savunma sanatı. Karate, benim için bir tutku” ifadelerini kullandı.

 

En büyük destekçi aileler

 

Karasu Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç ise, “Her yıl üç veya dört kez gerçekleştirdiğimiz karate kuşak sınavı ve belge töreninin 2020 yılına ait ilk törenini gerçekleştiriyoruz. 101 sporcumuz belgelerini alacak ve yeni kuşaklarına kavuşacak. Karate branşını, Karasu’da büyük bir aileye dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu branşta büyük başarılara imza atılacağına inanıyoruz. Sporcularımızın en büyük destekçisi olan ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş da bir konuşma yaparak en büyük destekçilerin aileler olduğunu belirtti. Karakaş, “Bu sporcu gençlerimiz, önümüzdeki yıllarda Karasu’ya çok sayıda madalya kazandıracak” şeklinde konuştu.

 

Kuşak ve belgeler verildi

 

Konuşmaların ardından milli hakemlerden Emrah Kaşkaş öncülüğünde kuşak sınavı gerçekleştirildi. Sınavları başarıyla geçen 22 sarı kuşak, 35 kırmızı kuşak, 26 mavi kuşak ve 18 kahverengi kuşak sporcusuna diploma ve yeni kuşakları verildi. Genç sporculara belge ve kuşaklarını Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, Karasu Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç, Türkiye Karate Federasyonu milli antrenörlerinden Mustafa Solmaz, Karasu Kuzey Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Işık, Manavpınarı Muhtarı Ali Çakmak ve Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba verdi. Belge töreni sonrası sporcuların, protokol ve aileleriyle birlikte Türk Bayrağı açıp asker selamı vererek Mehmetçik’imize destek olmalarıyla renkli görüntüler ortaya çıktı.