KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Karasu Belediyesi Mayıs Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, 11 gündem ve 1 ek gündem maddesi ile Cuma günü gerçekleştirildi. Meclis toplantısının dördüncü gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün kredi talebi oylamaya sunuldu.

 

Koronavirüs salgını dolayısıyla Karasu Belediyesi’nin gelirlerinin düştüğü ve tahsilatların sıfır noktasına geldiği belirtildi. Genel bütçeden aktarılan payların devletin almış olduğu tedbirlerle geçen yıla göre 3/2 oranında azaldığı da ifade edildi.

 

Belediye hizmetlerinin aksamaması amacıyla, yüzde 11 faiz oranıyla 36 ay vadeli olmak üzere 5 milyon liralık kredinin İller Bankası’ndan alınması talep edildi. Belediye Başkanı İshak Sarı, kredi talebine yönelik de bir açıklamada bulundu.

 

 

Başkan Sarı, kredi talebinin kendilerinden değil, ülke genelindeki belediyelerde yaşanan maaş ödemeleri ve hizmet aksaması üzerine İller Bankası tarafından diğer belediyelerle birlikte Karasu Belediyesi’ne de yapıldığını ifade etti.

 

Kamu adına Belediye’nin bir liranın hesabını yapıyoruz. İller Bankası, ertelemeler ile nefes almamızı sağladı. Yoksa eksilere düşecektik. Geçmiş dönemden gelen bu krizi aşmanın ve hizmetin sürdürülmesinin yollarını arıyoruz” diyen İshak Sarı, kredinin kesin kullanılmayacağını, ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere talebin onaydan geçmesini istediklerini dile getirdi.

 

Olağanüstü meclis toplantısının dördüncü gündem maddesi olan kredi talebi, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

 

KARASU BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN ÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI [Tıkla - İzle]