1 Eylül’de başlayacak olan av sezonu öncesi Karasulu balıkçıların sorunlarının olduğunu ve bu sorunlarla kimsenin muhatap olmadığını belirten Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “Kimse kooperatifimizi önemsemiyor. Barınağımız yok bir de mevcut yerlerimizden olmaktan korkuyoruz” dedi.

“Bu kış, Yeni Mahallesi balıkçıları tarafından çok zor geçecek” diyen Başkan Bıçakcı, “Küçük bir fırtınada denize çıkamıyoruz. İskelelerimizin genel yapısı bozuluyor. Geleceğimizle alakalı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sakarya Nehri üzerindeki barakalar kalkacak mı? Bilgi veren yok, bizi kooperatif olarak ciddiye alan yok. Muhatap bulamıyoruz” diye konuştu.

PROJE HAKKINDA BİLGİ YOK

Fener mevkiindeki dolgunun devam edip etmeyecekleri konusunda da endişe yaşadıklarını söyleyen Bıçakcı, “Proje köprüye kadar gelecek mi? Yıkım ne zaman olacak? Tekneleri nereye bağlayacağız? Bilgi veren yok, kaderimize terk edildik. Yetkili bulamıyoruz. Teknelerimizi bağlayacak yerimiz yok. Ortada bir proje var fakat bu proje çok gizli bir proje herhalde. Hiç kimseye açıklanmıyor sanki. Bunun gizlilik yanı ne bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

Mazot fiyatlarının yüksekliğine de dikkat çeken Atilla Bıçakcı, “yakıt 40 liraya dayandı. Geçen yıl bu zamanlarda nehir boyunca tekneler balık için girip çıkardı. Maliyetler çok yükseldi. Mazot fiyatı nedeniyle balıkçılar denize de açılamıyor” diyerek sözlerini bitirdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi