Haftalık basın değerlendirmesini pazartesi günü parti binasında yapan Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, sözlerine iktidarın Filistin için yeterli girişimlerde bulunmadığını söyleyerek başladı. Aksoy, “Bu halk, mevcut hükümete eylem yapsın diye değil icraat yapsın diye oy verdi. Artık Filistin eylemleri değil Filistin için somut bir girişim yapılmalıdır” dedi.

MAHALLELERİN ANA SORUNLARI

Bu hafta Limandere, Karanlıkdere, Subatağı ve Kızılcık mahallelerini ziyaret ettiklerini söyleyen Aksoy, mahallelerin ortak sorunlarının başını doğalgaz erişimi olmayan haneler, internetsiz evler, bozuk yollar ve başıboş köpek sorunu çektiğini vurguladı. Aksoy, “Başıboş köpeklerin yaşam hakkı vardır. Bu sorunun çözümü itlaf ile olmaz. Onlara yaşam alanları oluşturulmalıdır. Kırsal mahallelerde sokak köpeklerinin küçük ve büyük baş hayvanları telef ettiklerini duyuyoruz. Yarın bir evladımıza da saldırabilir. Yerel yönetimler buna çözüm getirmelidir” ifadelerini kullandı.

Bu çağda internetsiz evin olmasının Karasu’ya yakışmadığını söyleyen Aksoy, “İnternet problemi, Karasu Belediyesi’nin ilgili kurumlarla görüşmesi ile internetsiz evin kalmamasını sağlamalıdır. Bunu yanısıra halen bozuk yolların olması da bir ayıptır. Limandere gibi belde olan bir mahallenin merkezin hemen arkasında köstebek yuvası gibi yolları var. Hala doğalgaz ulaşmayan haneler var. Doğalgaz artık bir lüks değil bir ihtiyaç olmuştur” dedi.

KADINLARA ve GENÇLERE YAŞAM ALANI

Yaz sezonunun geldiğine ve Karasu’ya büyük ziyaretçi akınına uğrayacağına dikkat çeken Murat Ali Aksoy, “Kadınlarımız için bir yaşam alanı yok. Karasu’da bir kadınlar plajı olmaması dikkat çekici. Belediye kaynaklarıyla bu yapılabilir. Gençlerimiz için bir gençlik merkezimiz yok. Karasu neden yetim bir ilçe konumunda? Gençlerimiz eğitildikçe ahlak seviyesi yüksek bir nesil haline gelir” şeklinde konuştu.

KARASU BELEDİYESİ, HALKI MUHATAP ALMALI

Karasu’nun otoparklarının, öncelikle ilçe halkı için yapıldığını söyleyen Aksoy, “Otopark ücretlerine yapılan zam öncesi, parkları kullanan vatandaşların görüşleri alınmalıydı. Habersizce abonelikler iptal edilmemeliydi. Geçtiğimiz beş yıl bu anlayışla hareket eden belediye temsilcileri, mahallelerde bu yüzden zorluklarla karşılaştı. Belediye, Karasu halkını muhatap almalı ve taleplerini değerlendirmelidir” diye konuştu.

Murat Ali Aksoyun Haftalık Basın Açıklaması 03062024 F1

Editör: Nevtan Angün