Karasu’nun sorunları ve acil çözüm bekleyen meselelerini dile getiren Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, yayınladığı basın açıklamasında iktidara ve iktidarın yerel yöneticilerine yüklendi ve “Kendinize gelin, gözünüzü açın” dedi. Önal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Karasu, bir zamanlar 8 bin 700 nüfuslu bir ilçeydi. Yeşili, Tıntın festivali ve fındık festivali, deniz sporları gibi etkinler vardı. Bu ilçenin o gün de bir belediyesi vardı. O gün de borcu vardı. O zamanki borç, kişi başı bilinmekteydi. Bugün ise bilinmemekte. Bırakın bilinmesini sorulunca suç oluyor. Oysa ki bir belediye borcunu, yatırımını, hatta ne kadar işlem hacminde hangi şirketle iş yapmış bunu beyan etmeli. Tabii bunu yapan belediyeler de var, yok değil.

ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Biz gelelim ilçemize, ilçemizde biç çok sorun çözülmeyi bekliyor. Yollar, asfaltlama, başı boş sokak hayvanları sorunu, imar yasası, özellikle köylere imar yasasının geçmesi. Denizköy’deki cemaat yazlıklarının imar durumları. Yine Denizköy’deki tank palet fabrikasına peşkeş çekilen arazi. Limanın, sahilin erozyona uğramasındaki durumu… Buna önlem çalışması ya da kalıcı bir proje çalışması da yok.

Yine yaz geldi nüfus 75 binden 1 buçuk milyon civarlarına gelmiş, trafik özellikle hafta sonu felç. Hastane desen tam bir hezimet. Acil kapısında zaman geliyor ki 150-130 hasta sırada beklemekte. Bir şehir, yazın 20 katına çıkıyor ise bunun önlemleri alınmaz mı? Kuzey bölgesinden birinci sıra milletvekili var hem de iktidar bu sorunlara bu bölgeye öncelik vermeyecek ise neye yarar?

KENDİNİZE GELİN!

İktidar olacaksın, vekil olacaksın ama vekili olduğun bölgeye bir dirhem faydan olmayacak. Söğütlü yanı başımızda, yarımızdan az ama sanayileşmede aldı başını gidiyor. Karasu’nun en önemli yerleri büyük şehirde fakat Karasu’ya yatırım yok. Markalaşmış bir şeyimiz yok. Saygı değer siyasetçilerimiz özellikle iktidar, kendinize gelin! Bu millet ahmak değil, hesabını sormasını da bilir. Bir vekil, özellikle bölgenin vekilisin hangi sorunu çözdün diye sormazlar mı insana?

ŞİMDİ SERZENİŞ NİYE?

Saygı değer belediye başkanımız bir açıklama yapmış, gelirlerin çoğunun büyük şehre gittiği şeklinde yirmi katına çıkan bir yerleşim biriminde hiçbir şeye muktedir olamadıklarının beyanında bulunmuş. Geçmiş beş seneyi bir başkası yapmadı, siz yaptınız. O zamanlar bu serzeniş yoktu, şimdi neden var? Bu şehir ilk defa bu sene mi bu nüfusa ulaştı? Büyükşehir yasası bu sene mi çıktı? Büyükşehir birçok geliri şehrimizden alıp götürürken hizmet yok, Adapazarı’nda birçok yerde taraflı projeler var iken en çok gelir sağlanan Karasu ilçemize hiçbir şey yapılmamaktadır. Oysa Karasu’da çok ufak dokunuşla yapılacak iş var ki üstadını bekleyen.

Bu sene mavi bayrağını kaybeden bir Karasu var karşımızda. Bunun sebebi sahillin mevcut durumu mu acaba? Gençlik için bir yaptırım da yok, sadece eğlence. Bu gençliğe sadece eğlence mi gerekli? Bu nesil kitap okumayacak mı? Şehrin tam teşekküllü bir kütüphanesi yok, olan da yetersiz.

ÇÖZÜMÜ BİZDE

Biz, bu şehirde yaşamaktayız, şayet bu eksiklikleri çözemiyorlarsa biz, yardıma hazırız. Birçok sorunun çözümünü ve proje bazlı işlerin nasıl, hangi makamlarca yürütülebileceğini biliyoruz. Biz, bunu bir siyasi malzeme yapmak için yazmıyoruz, çözümü biliyoruz, biz söyleyelim yapsınlar.

Çözüm de bizde, projeler de… Yeter ki yapılmak istensin, büyükşehir pastanın çoğunu toplayıp sonra da sadaka verir gibi vermesin. Bölgemizin birinci sıra vekili gözünü açsın, iyi analiz etsin, sayın başkanımız da büyükşehir ile vekiliyle doğruya doğru, yanlışa yanlış şeklinde davransın yeter”

Editör: Güler Çınasoğlu