-

CHP’li Meclis Üyesi Çetin Ülker, Karasu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı sonrası gündem dışı bir önerge verdi. Önergesinde, Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nın doğusunda bulunan 618.Sokak’ta yaşanan trafik ve parklanma sorununu gündeme taşıdı.

618.Sokak’ın yol genişliğinin çift yönlü parklanma ve trafik akışına uygun olmadığını ifade eden Ülker, sokakta konut ve işletmelerin mevcut olması nedeniyle araç seyri sırasında cana ve mala dayalı kazalar oluştuğundan sokak için UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı alınmasını talep etti.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise verdiği cevapta, “618.Sokak’taki sorun trafik ve parklanma sorunu. Zemini bozuk bir sokak. Sokak giriş ve çıkışlarındaki amortisörlü dubaları faaliyete geçiririz Yaza doğru da o sokağın zemini düzeltilirse daha güzel bir görünüme kavuşur” ifadelerine yer verdi.

Meclis Üyesi Çetin Ülker’in, tek sıra parklanma ve tek yön kullanım olarak izin verilmesi talebinde bulunduğu gündem dışı maddeye Başkan Sarı’nın verdiği cevap, “68.Sokak trafiğe mi kapanıyor” sorusunu akıllara getirdi.