-

Karasu Kaymakamı Dr.Ahmet Naci Helvacı öncülüğünde Pazartesi günü saat 21:15’de bir araya gelen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Yazı İşleri Müdürü Turhan Yüzücü ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, yaya geçitlerine kırmızı boyayla uyarı çizgileri çizdi.

Karasu Belediyesi önünde başlayan etkinlik, İnönü İlkokulu önü ve Plaj Caddesi’nin güney başında yer alan ışıksız yaya geçitlerinde devam etti. Yapılan çalışma öncesi açıklama yapan Kaymakam Helvacı, “Araç sürücülerinin de birer yaya olduğu unutulmamalı. Sürücüler, yayalara öncelik vermeli” dedi.

Araç sürücülerinin, yaya geçitlerine adım atan yayaları görür görmez frene basması ve geçiş önceliğini yayalara vermesi gerektiğine de dikkat çeken Helvacı, “Temsili olarak ilçe protokolü olarak ilk boyayı biz vurduk. Görevli arkadaşlarımız, ilçe genelindeki 22 yaya geçidine kırmızı çizgi uygulaması gerçekleştirecek” dedi.

KARASU'DA KIRMIZI ÇİZGİ UYGULAMASI (izle):

Editör: Karasu Haberleri