KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi


 

Suriye’de gerçekleştirilen hava saldırısında yaralanan İdlib gazisi Uzman Çavuş Levent Kara, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir tarafından ziyaret edildi. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve eşi Suna Atalay Mercan’ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında Vali Nayir, Kara’nın tedavi süreci hakkında bilgi aldı. Uzman Çavuş Levent Kara ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Nayir, “Gazimiz Levent Kara’yı iyi gördük. Daha önce de kendisinin durumuna ilişkin bilgiler alıyorduk, her anından haberdar oluyorduk, bugün de yüz yüze görüşmek istedik” dedi.

 

Önce aileden başlar

 

Millet olarak şehitlik ve gazilik değerlerini çok badirelerden geçerek öğrendik. Yeni değil, bin yıldır bu topraklarda büyük bir mücadele veriyoruz” diyen Vali Nayir, konuşmasının devamında “Malazgirt'ten başlamış, Çanakkale'de devam etmiş, Dumlupınar'dan geçmiş, Kıbrıs harekâtından, terörle mücadeleden, 15 Temmuz'a kadar mücadele vere vere bu zamana gelmişiz, şehadet ve gazilik ruhu biz de hep var olmuş. Bu ruh önce aileden başlıyor, vatan, millet, iman gibi mukaddesatlarına vazgeçilemez olduğunu kişi mutlaka anne-babadan, yetiştiği çevreden alıyor” ifadelerini kullandı.

 

Gözümüz olmadı

 

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, sözlerini “Biz, orada hem sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için hem de insanların güven içerisinde yaşamasını temin edip zulme uğramalarını önlemek için bulunuyoruz, bizim hiçbir milletin ya da devletin toprağında gözümüz olmadı, zulme uğrayanlara sessiz kalamayacak bir milletin evlatlarıyız. Şehitlerimize rahmet diliyoruz, Levent kardeşimiz gibi gazi olan tüm evlatlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz, şu an orada mücadeleye devam eden Mehmetçiklerimize, polislerimize başarılar diliyoruz, dua ediyoruz. Şu an bir ateşkes durumu var, umarız herhangi bir sıkıntı yaşanmadan her şey yoluna girer” diyerek tamamladı.

 

Birlikte atlatacağız

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Yüreklerimizi yakan şehit haberlerine ve içimizi acıtan gazilerimizin yaşadıklarına şahit oluyoruz. Bir daha böyle durumlarla karşılaşmamayı diliyor, ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri atlatacağımıza inanıyoruz” dedi. Kara ve ailesi, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Nayir ve Kaymakam Mercan’a teşekkür etti. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Levent Kara’nın tedavi süreci hakkında detaylı bilgi aldı ve bir süre sohbet ettikten sonra Karasu’dan ayrıldı.

 

ZİYARETE AİT FOTOĞRAFLAR: