2015 seçimleriyle İstanbul milletvekili olan ve bir süre CHP genel sekreterliği görevini yürüten M.Akif Hamzaçebi, Karasu’ya gelerek partililerle bir araya geldi. Atatürk Bulvarı girişinde karşılanan Hamzaçebi, vatandaşla ve esnafla sık sık sohbet etti. Bulvarda çorap satan bir esnaftan da alışveriş yapan M.Akif Hamzaçebi, Atatürk Bulvarı’ndaki seçim bürosunda CHP’li ve İYİ Partili vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya halkı selamlayan bir konuşma yaparak başlayan CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, sözü belediye başkan adayı Erksoy’a verdi. Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Kerem Erksoy, konuşmasına “Karasu, yerel seçimler tarihinin belki de en çekişmeli ve en heyecanlı seçimine tanık oluyor. Bunda, yıllardır sürdürülen kötü belediyecilik uygulamalarının payı var” diyerek başladı. Erksoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

Belediyenin gelirleri yeterli

 

Bizden, Karasu’nun çağdaş ve yaşanabilir bir turizm kenti yapmamız bekleniyor. Halkın desteğiyle bu amaçla yola çıktık. Hedeflerimizi ve projelerimizi Karasu Belediyesi’nin gelirleriyle yapmak mümkün. Öyle anlatıldığı gibi ‘Kasada para yok’ sözleri de doğru değil. ‘İktidar belediyesi olmazsanız, ödenek alamazsınız’ sözleri de yalan. İller Bankası, hazineden her belediyeye hak ettiği bütçeyi gönderir. Bunu kim, nasıl engelleyebilir? Hangi belediye olursa olsun, o para gelir. ‘Hizmet alamazsınız’ diyerek halkı korkutuyorlar ve kandırıyorlar. Karasu Belediyesi, tahmin edilemeyecek kadar güzel seviyede gelirlere sahip. Yoksa bizler böyle bir enkazı devralmaya neden gönüllü olalım? Yeter ki israf engellensin, bu kötü yönetim son bulsun. O zaman Karasu’nun nasıl hizmet alacağını herkes görecek” Erksoy’un ardından söz alan CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır ise, “Mart’ın sonunu bahar yapmak için Karasu örgütü, insanüstü bir çaba gösteriyor. Sakarya’da Karasu’nun ismi ve Kerem Erksoy’un etkileri konuşuluyor. Sizler zaten Erksoy’u belediye başkanı yaptınız, Karasu halkının da desteğiyle Sakarya’nın incisi güzel Karasu’muzu gerçek bir turizm kenti ve yaşanılabilir bir kent yapacağız. Karasu, yıllardır iyi yönetilmiyor. Halk da bunun farkında. Yatırım, çevresel ve ortak akıl ile yönetilme konusunda Kerem Erksoy gereken her şeyi söylüyor. 31 Mart gecesi Karasu’ya geleceğiz ve Erksoy’un elini kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Karasu, bir turizm merkezi olacak

 

Isır’ın sözlerinin tamamlamasının ardından davetlilere hitap eden bir dönem CHP milletvekili ve parti genel sekreteri olan M. Akif Hamzaçebi, “2015 yılında da Karasu’ya gelmiştim. Fakat bugün burada başka bir Karasu gördüm. Hava soğuk ve esnafın yarısı dükkanlarını kapatmış durumda. Burada ise büyük bir heyecan ve 31 Mart akşamının belediye başkanı burada. Sizin dostunuz, sizin doktorunuz Kerem Erksoy, 1 Nisan günü de Allah’ın izniyle sizin belediye başkanınız olacak. Kişileri eleştirmeden, geleceğe bakıyoruz. İstanbul’un yanı başındaki bu güzel ilçe, nasıl turizm merkezi olur, milyon liralar nasıl Karasu’ya akar, onun hesabını yapıyoruz. Başkanımızın turizm projeleri ile Karasu’ya yeniden turistlerin nasıl geleceğini ve milyon liraların Karasu’ya nasıl akacağını herkes görecek. Türkiye’nin artan gelirinden payını daha çok alan bir ilçeyi hep birlikte inşa edeceğiz” diyerek başladı.

 

Belediyeyle bekanın ilgisi yok!

 

Bu seçim beka seçimi falan değildir. Bu seçimde Karasu’nun yerel yöneticisini, Karasu’nun belediye başkanını seçeceğiz. Bu mahalli seçimin beka sorunuyla ne ilgisi olabilir söyleyin lütfen” diyen Hamzaçebi, “Türkiye’nin bekası elbette hepimizin meselesidir. Fakat yerel seçimde yerel yöneticiler değişir. Yerel yönetim değişirse Türkiye’de sistem değişmez. Halkı böyle korkutuyorlar. 31 Mart günü yerel seçime gittiğimizi unutmayalım. Her yerel seçim de iktidara bir mesajdır. ‘Siz bu işi yapamıyorsunuz’ demektir. Memnun değilseniz, iktidara mesajınızı bu yerel seçimde vereceksiniz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin genel ekonomisine de değinen M. Akif Hamdiçebi, “Türkiye’de bugün tarım ürünleri için insanlar kuyruğa giriyor. Bunun nedeni bugün tarımın çöküyor olmasıdır. Yıllar öncesinde oluşan imkansızlıklar sebepli kuyrukları eleştiren iktidar, bugün insanlarımızı bakliyat ve yeşillik için kuyruğa sokuyor” dedi.

 

Ekonomi küçüldü, dolar düşmüyor

 

Sözlerine, “Vatandaş, artık ana gıda maddesini alamaz hale geldi ve bu ucuz gıda pazarlarına muhtaç ediliyor” diyerek devam eden Hamzaçebi, “Et üretimi bir yılda 12 azaldı. Domates, yumurta, patates, buğday ve tahıl üretimi en az 5 azaldı. Türkiye bu duruma getirilecek ülke midir? Ekonominin genel durumu ortada, gençlerin dörtte biri işsiz. Türkiye’de 19-25 yaş arasında 5,2 milyonu okula da gitmiyor herhangi bir işte de çalışmıyor. Karasu’da banka şubeleri kapatıp gitmeye başladı. Bu gidişat tehlike çanları çaldığını gösterir. Seçim sonrası dolar düşecek dediler, dolar arttı. 17 yıldır iktidarsın hala işsizliği bitireceğini söylüyorsun, enflasyon ise 20’yi geçmiş durumda. 10 yıldır ekonomi yerinde sayıyor, adeta patinaj yapıyor. Vatandaşı aldatmayı bırakın. Sizin devriniz bitiyor” diyerek konuşmasını tamamladı.