-

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi, bu yıl da geleceği bozmayarak TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından düzenlenen 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda sosyoloji ve tarih alanında ilk üçe girdi.

Okulun Tarih Öğretmeni Barış Örgen danışmanlığında 11. sınıf öğrencisi İzlem Beren Karataş ve 10. sınıf öğrencisi Asya Tülay Kaçar, “Fransa’da Yaşayan Türklerin Fransız Toplumuna Sosyokültürel Uyum Düzeylerinin İncelenmesi” adlı projesiyle sosyoloji alanında Türkiye ikincisi oldu.

11.sınıf öğrencileri Ömer Karaman ile Yağmur Buse Aydemir’in yer aldığı ve Tarih Öğretmeni Örgen’in danışmanlığını üstlendiği “Anakronizm’in Günümüzde Okutulan Tarih Ders Kitapları Üzerinden İncelenmesi” adlı ikinci projesi ise, tarih alanında Türkiye üçüncüsü olmaya hak kazandı. Ankara’da düzenlenen tören ile dereceye giren öğrencilere ödülleri TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili tarafından verildi.

ÜNİVERSİTE SINAVINDA EK PUAN HAKKI

Törenin ardından yarışmaya katılan öğrenci ve eğitimcilere yönelik yemek programı düzenlendi. “Okulumuzda bu başarı bir gelenek haline geldi, son dört yılda 4. Türkiye derecemizi kazandık” diyen Barış Örgen, “Bu sayede öğrencilerimiz çok güzel deneyimler yaşıyor, maddi ödüllerin yanı sıra bizim için en önemlisi üniversite sınavında ciddi bir ek puan kazanıyor” şeklinde konuştu.

Okullarındaki diğer öğrencilere de bu deneyimleri kazandırmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceklerini de ifade eden Örgen, “Süreç boyunca bizi her konuda destekleyen okul müdürümüz Mehmet Aykut Bozkurt’a da çok teşekkürler” diye belirtti. Okul Müdürü Bozkurt ise, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.