Karasu’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlandı. Tören, sabah saatlerinde Karasu Kaymakamlığı önünde çelenk sunma ile başladı. Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundu. Akabinde ise saygı duruşu ve Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özge Yaya eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yasemin Koç’un sunuculuğunu üstlendiği programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını ise Askerlik Şubesi Başkanı Per. Atğm. Harun Hikmet Aşıkkutlu yaptı. Aşıkkutlu konuşmasında, “Ülke tarihimizde, önemli bir dönemeç olan ve dünya tarihine de yön veren bu zafer, Hakkari’den Edirne’ye Kars’tan Muğla’ya Samsun’dan Hatay’a kadar tüm halkın ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü, bir bağımsızlık mücadelesidir” vurgusunu yaptı.

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

Aşıkkutlu, “Şanlı tarihimizin emsalsiz zaferlerinden biri olan ve Türk milletinin kaderini değiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ilk günkü heyecan ile bir kez daha kutlamanın engin gururu ve kıvancı içerisindeyiz” sözlerini kullandı. Aşıkkutlu’nun konuşmasının ardından çelenk töreni sona erdi ve Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi. Ardından ise ilçe protokolünce şehit mezarlıklarını ziyaret ederek Karasu Müftüsü Mehmet Çelebi eşliğinde dualarını etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi