YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteli gençler tercihlerini yapmaya başladı. Karasu’yu seçen üniversiteli öğrenciler ve aileleri Karasu Öğrenci Yurdu’nu da ziyaret ederek bilgiler aldı. Karasu Öğrenci Yurdu Müdür Vekili Kemal Ataç, yurtta hazırlıkların tamamlandığını ve öğrencileri heyecanla beklediklerini vurguladı.

MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

“Her yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizi tercih eden hiçbir gencimizi açıkta bırakmayacağız” diyen Ataç, “Yurt çıkmayan öğrenci sorununu geçtiğimiz yıllarda da yaşadık. İlçe Kaymakamlığımızın vasıtası ile bu öğrencilerimizi otellere, pansiyonlara ve misafirhanelere yerleştirdik. Daha sonra da kapasitemizi arttırarak hepsini yurt bünyesine dahil ettik. Bu sene de aynı sorunu yaşadığımız takdirde öğrencilerimizi ilk olarak otel, pansiyon ve misafirhanelerimize yerleştireceğiz. Gençlerimizin hiçbirini mağdur etmeyeceğiz” dedi.

796 KİŞİLİK KAPASİTE

Müdür Vekili Kemal Ataç, “Kız ve erkek olacak şekilde iki bloğumuz var. Toplam öğrenci sayımız ise 796. Bunun yarısı kız, yarısı erkek. Yurt müracaatları 29 Ağustos itibariyle başladı. Müracaatlar bittiğinde değerlendirme aşamasına geçeceğiz ve en kısa sürede öğrencilerimizin yerleşmesini sağlayacağız” dedi. Geçen sene doluluk oranının erkeklerde yüzde 80-90, kızlarda ise yüzde 50-60 civarında olduğunu söyleyen Ataç, bu yıl erkeklerde yüzde yüz doluluk oranına ulaşmayı beklediklerinin de altını çizdi. Ataç, bu yılda Kocaali’den öğrenci alacaklarını sözlerine ekledi.

BİRÇOK AKTİVİTE

Karasu Öğrenci Yurdu Müdür Vekili Kemal Ataç, bu yıl da sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere yer vereceklerini vurguladı. Kemal Ataç, “Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirebileceği birçok alanda aktivitelerimiz olacak. Gençlerimize önce ilçemizin güzelliklerini tanıtacağımız geziler yapacağız, ardından ise farklı farklı yerlere birçok gezi düzenleyeceğiz. Sportif aktivitelerde ise yurt bahçemizde basketbol, futbol ve voleybol sahalarımız mevcut. Öğrencilerimizle burada turnuvalar düzenleyeceğiz” diyerek öğrencileri heyecanla beklediklerini vurguladı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi