Sakarya Büyükşehir Belediyesi bisiklet sporcuları, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Karabük’te gerçekleştirilen Yenice Kupası Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı ve Türkiye Maraton Dağ Bisikleti Şampiyonası’na katılan sporcular, çeşitli kategorilerde şampiyonluk ve derece elde etti.

9 kategoride toplamda 132 sporcunun katıldığı yarışlarda, Büyük Erkekler Uluslararası XCO yarışında Furkan Akçam ikinci olarak podyumda yer alan tek Türk sporcu oldu. Büyük Kadınlar Uluslararası XCO yarışında ise Azize Bekar ikinci olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Birbirinden zorlu heyecan dolu anlara sahne olan yarışlarda, Büyük Erkekler Maraton Türkiye Şampiyonası yarışlarında Furkan Akçam birinci olarak bir sezon boyunca Maraton yarışlarında taşıyacağı şampiyonluk formasını kazanmayı başardı.

Aynı yarışta Emre Yuca ise ikinci olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Şampiyonada bir başarı da Azize Bekar’dan geldi. Büyük Kadınlar Maraton Türkiye Şampiyonası yarışına katılan başarılı sporcu, birinci olarak yine Türkiye şampiyonu formasını kazandı. 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışlara sporseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu.