Cuma günü çalan son zille 1.dönemi tamamlayan Karasulu 11.523 öğrenci, 14 günlük bir tatile girmenin mutluluğunu yaşadı. Bu yıl karne töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve şube müdürlerinin katılımıyla Limandere ve Yassıgeçit mahallelerinde gerçekleştirildi. Turhan, her iki mahalle okulunda öğrencilere karne ve belgelerini elleriyle vererek onların heyecan ve mutluluklarına ortak oldu. İlk olarak Limandere Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Şube Müdürleri Halil Dursun, Fikret Güldemir ile Ahmedlatif Şahin, burada Okul Müdürü Gökhan Kocabuğa ve Müdür Yardımcısı Kenan Gürgün tarafından karşılandı. İlk olarak okulun spor odasını ziyarete den Turhan, duyarlı davranışıyla tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Beden Eğitimi Öğretmeni Yahya Celep ve öğrencileri ile sohbet etti.

 

 

Ardından okul öğretmenleri ile bir araya gelen Turhan ve şube müdürleri, öğretmenler ile kısa bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası Görsel Sanatlar Sınıfını ziyaret eden Çetin Turhan ve beraberindekiler, Görsel Sanatlar Öğretmeni İsmail Uyğur’dan bilgi aldı. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Turhan, “Karnelerinizdeki notlar, çalışmalarınızın ve gayretinizin bir ürünüdür. Eğitimi hayatınız boyunca, sizlerin gayreti ve çabası sonucu bu notlar kazanılacaktır. Hayatın öznesi sizlersiniz, siz isterseniz başarı gelir, istemezseniz sizlerden uzak durur. Önemli olan hatalarımız görüp, gidermek ve başarıya ulaşmaktır. Asıl görevimiz hatada ısrar etmekten kaçınmaktır. Hepinize iyi tatille diliyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve şube müdürleri, diğer sınıfları da ziyaret ederek öğrencilere karne ve belgelerini verdi.

 

Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki karne töreninin ardından Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve şube müdürleri, burada da Okul Müdürü Hakan Azgı tarafından karşılandı. Öğrencilere okul bahçesinde hitap eden Çetin Turhan, 14 günlük tatilin hem dinlenerek hem de varsa zayıf derslerin telafisini en iyi şekilde yaparak geçirmelerini tavsiye etti. Turhan ve şube müdürleri, Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere karne ve belgeleri ile mahalle sakinlerinden Sezgin Tetik’in sponsorluğunda alınan hediyeleri dağıttı. Dereceye giren öğrenciler Şeyma Durak, Hayrunisa Tosun, Kerem Rahmi Tetik, Tunahan Ahmet Tekgöz, Yağmur Lata ve Melih Efe İmamoğlu, karne ve belgeleri ile kazandıkları hediyeleri almanın mutluluğunu yaşadılar.