Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinde yaz sezonu boyunca hizmet veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri, mesai saatleri içerisinde sıfır can kaybı ile görev sürelerini tamamladı. 15 Haziran’da göreve başlayan ekipler, 14 Eylül itibariyle de sezonu kapattı.

Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “Karasu, Kaynarca ve Kocaali’de 45 kule, 72 cankurtaran personelimizle 15 Haziran’da göreve başladık. Artvin ve Trabzon’dan İstanbul ve ilerisine kadar olan Karadeniz sahilinde hiç ölüm vermeyen belki de tek şehiriz. Sezon başından beri 377 boğulma vakasına müdahale ettik ve kaybolan yaklaşık 500 çocuğu bularak ailelerine teslim ettik” dedi.

Sahilde sürekli bir koordinat ve denetleme sağlandığı için kayıp vermediklerine dikkat çeken Samet Karaca, “Özverili çalışmalarından ötürü cankurtaran personelimize teşekkür ediyoruz. Ekiplerimiz, üç ilçede sezon boyunca kulelerinde sorumluluk alanlarını bırakmadı. Böylece mesai saatimiz içinde can kaybı yaşanmadı” diye konuştu.

Mesai saati dışında Sakarya sahilinde iki kişinin boğulduğunu fakat bunun ekiplerin görev süresi dışında kaldığını belirten Karaca, “Ekipman ve donanım olarak Türkiye’de iyi bir konumdayız, Birçok ülkeye örnek olacak şekilde Avrupa standartlarındayız. Amacımız, Karadeniz’de Sakarya’nın üç ilçe sahilini ileriki yıllarda da güvenli sahil yapmak ve kötü algıyı silmek” ifadelerini kullandı.