-

Bir süredir mekan arayışı içinde olunan SUBÜ kampüsü için karar günü yaklaştı. Denizköy Mahallesi’nde bulunan bir hazine arazisi ile kampüsün Karasu’ya kurulması talebine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Üniversite mekanlarının il merkezinde kurulması gibi bir anlayış var. Bu anlayışın değiştirilebileceği nadir yerlerden bir tanesi Karasu” şeklinde konuştu.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin en önemli fakültelerinden bir tanesi olan Hukuk Fakültesi’nin şehrin dışında Gemlik’te olduğunun örneğini de veren Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Gemlik’te olmuş olmasına rağmen ne puanı düştü ne de öğrencilerin tercih etme özelliği kayboldu. Eğer merkezde olma takıntısı böyle bir kaygıdan kaynaklanıyorsa bunun Karasu için çok cari bir kaygı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“İlçemiz için önerilen yer, hem şehrin mevcut sosyoekonomik, sosyokültürel dinamiklerini olumsuz etkileyecek bir kalabalığa yol açmayacak hem de il merkezine her türlü etkinlikte rahatlıkla ulaşılabilecek ve paylaşılabilecek bir lokasyonda” diyen Dr. Helvacı, “Ekonomik boyutu belirgin olmakla beraber şehrin; kültürel, entelektüel, sanatsal ve sosyal hayatlarında katkıda bulunan bir unsur. Burası, karşılıklı bir etkileşim doğurabilecek bir şehir” sözlerine yer verdi.

Kampüsün Karasu’da kurulması durumunun hala üniversitenin seçenekleri arasında olduğunu belirten Kaymakam Dr. Helvacı, “Bu seçeneğin hayatiyet kazanması, ilçenin bütün siyasi, bürokratik ve sivil toplum unsurlarının beraber hareket etmesiyle mümkün. Üniversitenin kurulması için de her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.