-

ÇATALBAŞ'IN KONUŞMASI ve ALİŞAN'IN MÜDAHALESİ (izle):

...

DEVA Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş’ın Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçiminde söz alması üzerine salonda tansiyon bir hayli yükseldi. Divan Başkanı olan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, konuşmayı böldü ve Çatalbaş’ın mikrofonunu kapattı. Selamlama ile başlayan konuşmasının ardından Çatalbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yönetmeliğine kısman baktığınızda şu ifadeleri görüyoruz: ‘Esnaf ve sanatkarlar ile bunların yanında çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve mesleki eğitimlerini sağlamak.

Biz buradan özetle şunu anlıyoruz; Oda yönetimi esnaf ve sanatkarlarının her türlü sıkıntısına çare olur. Derdi ile dertlerin, yarasına merhem olur. Eğer bunları gerçekleştiremiyorsa kuruluş amacının dışında bir yaşam sürüyor demektir.

ENERJİ, HEYECAN ve İSTEK KALDI MI?

Özellikle son günlerde söylediğim, biz siyaset adamları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve ticaret adamları olarak ufukların ötesini görmek zorundayız. Devletimiz, memleketimiz, milletimiz ve gelecek nesillerin geleceği için ufukların ötesini görmeliyiz.

Onun için de her yöneticide olması gereken liyakat, ortak akıl, istişare, enerji ve sinerji olmalı. Şimdi soruyorum; Mevcut başkan Sayın İlyas Balcı… Bundan 30 yıl önceki heyecanını hala taşıyor olabilir mi? 30 yıla yakındır bir makamda görev yapıyorsanız ne enerji kalır ne heyecan ne de bir istek”

MÜDAHALE ETTİRMEYİN

Çatalbaş’ın bu sözleri üzerine Kongre Divan Başkanı olan SESOB Başkanı Hasan Alişan, araya girdi ve “Sayın konuşmacı, dilek ve temenni mahiyetinde konuşacaksınız. Müdahale ettirmeyin bize. Başkasına cevap hakkı doğacaktır. Size misafir diye söz verdim. Faaliyet raporunda söz alsaydınız” diyerek uyarıda bulundu.

“Eleştiri hakkımı kullanıyorum” diye cevap veren Abdullah Çatalbaş’a sesini yükselten Hasan Alişan, “Eleştiri hakkını kullanamazsınız. Misafirsiniz siz. Siyasi siyasi parti temsilcisisiniz. İstirham ediyorum, yapmayın” ifadelerini kullandı.

ALİŞAN DA ELEŞTİRDİ

Bu sözler üzerine salondan bağrışmalar duyuldu. Çatalbaş, salona hitaben “AK Partili kardeşlerime seslenmek istiyorum; Sayın Divan Başkanı Hasan Alişan, her geldiğinde burada Sayın Cumhurbaşkanımızı sonuna kadar eleştirdi. O zaman eleştiri oluyor da ben eleştirince mi kötü oluyor” diye konuştu.

BURASI BİZİM MEŞRU ALANIMIZ

Bu ifadelerin ardından Divan Başkanı Hasan Alişan da “Burası bizim meşru alanımız. Sizin meşru alanınız değil burası. Biz esnafız, biz konuşuruz. Siz esnaf değilsiniz. Siyasi parti temsilci sıfatıyla çıktınız. Lütfen mikrofonu kapatalım” dedi.

DEVA Partisi Abdullah Çatalbaş’ın mikrofonunun kapatılmasının ardından divan üyelerinin de araya girmesiyle tansiyon düşürüldü. “Bu yasalara uygun olmadı, ben eleştirimi yapmadan iniyorum. Benim İlyas Bey’le husumetim yok” diyerek kürsüden ayrıldı.