-

CANLAR GİDİYOR, MAHALLENİN CANI YANIYOR (izle):

...

Karasu Çatalövez Mahallesi sakinleri, çevre ilçelerden mahallelerine bırakılan başıboş köpeklerden şikayetçi. Bunun yanı sıra mahalledeki bazı kişilerin bu köpekleri zehirlediklerinden de şüphe ettiklerini belirten muhtar ve sakinler, vicdan çağrısında bulunuyor.

Çatalövez Mahallesi Muhtarı Kemal Gündoğdu, daha önce de zehirlenme olayı olduğunu, fakat köpeklerin ölüm raporlarının hala gelmediğini belirterek “Raporda vitamin gıda zehirlenmesi deniliyor. Yakın zamanda üç yavru daha zehirlendi. Kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Yapmayın, günahtır” dedi.

VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİK

Mahallemizde yaşayan Ali Demir’e ait köpeğin zehirlenmesiyle sabırlarının taştığını belirten Muhtar Gündoğdu, “Cuma namazı öncesi mahalle camimizde halkı bilinçlendirdik. Hayvanlara sahip çıkmalarını istedik. Çok köpek var, baş edemiyoruz artık” diye konuştu.

“Fakat mahallemize her 6-7 ayda bir çevre ilçelerden köpekler getirilip bırakılıyor. Belediye Başkanımızla görüşerek köpeklerin toplanmasını isteyeceğiz” diyen Kemal Gündoğdu, “Bundan sonra mahallemizde zehirlenme olmaması için gayret edeceğiz. Halkımızdan da duyarlılık bekliyorum. Bakmak isteyen aşısını yaptırsın, kimliğini çıkarsın” ifadelerini kullandı.

YAPAN BELLİ

Mahalle sakinlerinden Bekir İnan ise, “Zehirlemeyi belli kişilerin yaptığı düşünülüyor. Mahallenin değişik yerlerinde vuku bulmuyor. Sürekli aynı bölgede oluyor. Yapan kişi belli. Herkes kapısındaki köpeği sahiplensin. Sokak köpeklerine meydan bırakılmazsa zehirlenme de son bulur” dedi.

Mahalle sakini Özcan İçköprü de “Yavrulara gözümüz gibi bakıyoruz, büyütüyoruz. Zehirlenen köpeğin çırpındığı videoyu gördüm, neredeyse ağlayacaktım. Bunu yapan insan olamaz, vicdansızlıktır. Bunu yapan bizim mahalleden biri. İnsan sevgisi olmayanın hayvan sevgisi de olmaz. Bunlar da can, bakıma ihtiyaçları var” şeklinde konuştu.