-

CHP KARASU ÖRGÜTÜ ÇELENK BIRAKTI, ŞEKER DAĞITTI (izle):

...

CHP Karasu İlçe Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Atatürk Bulvarında yer alan anıta çelenk bıraktı. Çocuklar ve gençler eşliğinde bırakılan çelengin ardından İlçe Başkanı Aykut Süt, günün anlam ve önemine dair bir de konuşma yaptı. Ardından bulvardaki çocuklara şeker ikramında bulunuldu.

Program sonrası Türk Bayrağı açan partililer, Atatürk Bulvarı’nda yürüdü. Partililer, Mehter takımı eşliğinde bulvarda yapılan yürüyüşe de eşlik etti. CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

İLK GÜNKÜ İNANÇLA

“Kurtuluş Savaşı’nı yöneten ve orduyu denetleyen, dünyada tek örnek olan Kurucu Meclis’in, 23 Nisan 1920'de açılmasını 102.yıldönümünü gururla kutluyoruz. Eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü ‘Vatanın ümidi sizsiniz’ dediği gençliği oluşturacak çocuklara armağan etmiş, diğer yönden de bütün ülkeye ve dünyaya Türkiye’de artık egemenliğinin, saltanata değil millete ait olduğunu duyurmuştur.

Bu yıl da çocuklarımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, marşlar söyleyerek Ata’sına gidecek, hepimiz 102 yıl önceki inanç, kararlılık, coşku ve şükranla Ata’mızı anacağız. Bütün dünyaya ülkemizdeki kimi inançsızlara karşın egemenlikten, laik cumhuriyetten ve Atatürk ilkelerinden ödün vermeyeceğimizi duyuracağız.

ÇOCUKLARIMIZA TEŞEKKÜRLER

Aradan 102 yıl geçtiği halde özel sarayda saltanat sürmek isteyenlere inatla, coşkuyla, bilinçle ve kararlılıkla direnen insanlarımızın ve ulusumuzun bu ilk ve anlamlı resmi bayramını kutluyorum. İlçemize dolu dolu bir bayram yaşatan Karasu Kaymakamlığı’na, Karasu Belediye Başkanlığı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve tüm emeği geçen herkese, bilhassa da çocuklarımıza teşekkür ediyoruz”