-

Karasu’da 18 Temmuz günü, Batı Karadeniz Caddesi üzerinde sığındığı tekel bayiinde bir kişi tarafından darp edilen Şevval Öztürk’e, bir destek de CHP Karasu İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Ulusal basında gündeme gelen olayın ardından Öztürk’e Karasu’dan destek, her geçen gün artıyor.

CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, Şevval Öztürk’e telefonla ulaştıklarını belirterek “Gerek CHP Karasu İlçe Başkanı olarak gerekse de avukat olarak kendisine tüm hukuki desteği vereceğim” şeklinde konuştu.

Başkan Süt, “İlçemizin adına kötü bir örnek olan bu fiziki saldırı, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin önemini tekrar ortaya koydu. İstanbul Sözleşmesi'nin siyasi saikler gözetilerek Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iptal edilmesi kendini bilmez şiddet faillerine cesaret verdi, maalesef vermeye devam ediyor” dedi.

Aykut Süt, “Her şeye rağmen şiddete maruz kalan tüm kadınlar ve çocuklarımız yalnız olmadıklarını unutmasınlar, şiddete karşı sessiz kalmasınlar. Biz, CHP olarak tüm kadınların yanındayız. Geçmişte olduğu gibi bugün özellikle kadın ve çocuklarımıza yönelen şiddetin tam karşısındayız” diye konuştu.

Başkan Aykut Süt, sözlerini, “Yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için kadın-erkek ayrımı yapmadan toplumsal beraberlik içinde her türlü şiddete karşı hayır diyerek birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadına ve çocuklara yönelik her türlü şiddetin engellenmesi için toplumsal mekanizmaların harekete geçireceğiz. Yeterli olmasa da mevzuatta yere alan mevcut düzenlemelerin pratikte uygulamasının takipçisi olacağız” diyerek tamamladı.