Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Örgütü, düzenlediği “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Etkinlikleri” ile coşkuyu ve bağımsızlık ruhunu Karasu’nun dört bir yanına taşıdı. CHP Karasu önce ilçe esnafına, okullara ve vatandaşlara 5 bin bayrak dağıttı. 28 ve 29 Ekim’de resmi törenlere katılan CHP İlçe Örgütü törenlerin ardından ‘Cumhuriyet Pikniği’ düzenleyerek Cumhuriyet coşkusunu hiç eksilmeden sürdürdü.

CHP Karasu İlçe Başkanlığının düzenlediği Cumhuriyeti pikniği gurur ve coşku dolu anlara sahne oldu. Küçükboğaz’da Veziroğlu Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, CHP İlçe Başkanı Uğur Büyük, partinin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Pikniğe ilgi yoğun oldu. CHP İlçe Başkanı Uğur Büyük, konukları tek tek karşılayarak masaları dolaştı. Güzel havanın da etkisiyle ayaküstü hem Cumhuriyet Bayramı hem siyaset sohbetleri yapıldı. Herkesin birbirinden leziz yiyecekler hazırlayıp getirdiği piknikte hep birlikte piknik masaları kuruldu. Menü, börekten ayranına, simitten çayına, çiğ köftelerden tatlı çeşitlerine kadar geniş bir yelpazeye yayılarak her zevke hitap etti.

Sabah Karasu Atatürk Stadı’nda düzenlenen resmi kutlama törenine katılan CHP’liler ardından partinin düzenlediği Cumhuriyet Pikniğinde buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Akşam Fener Alayı’na kadar süren etkinlik boyunca, marşların ritmi hiç eksik olmadı. Piknik alanı çay, ayran, meyve suyu, çeşit çeşit ikramlar donatılırken, bir arada olmanın keyfini yaşayan partililer yurdun çeşitli yörelerinden ezgilerle pisti de boş bırakmadı. Folklor ekibinin gösterisi alkışları topladı. 7’den 70’e katılımcıların renkli ve coşkulu anlarıyla dolu programdan sonra partililer bulvarda düzenlenen Fener Alayı’na katıldılar.