-

CHP SAKARYA MİLLETVEKİLİ ENGİN ÖZKOÇ, SAKARYA'DA KONUŞTU (izle):

CHP Sakarya Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Karasu’da konuştu. CHP Karasu İlçe Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen kadın kolları programına katılan Özkoç, Amasra’da yaşanan felakete, tarımdaki kötü gidişe ve öğrencilerin yurt ile KYK borcu sorununa değindi.

Kadın kollarına yönelik düzenlenen toplantının açılış konuşmasını CHP karasu İlçe Başkanı Aykut Süt yaptı. Süt, davetlileri selamlayan bir konuşmanın ardından sözü Engin Özkoç’a verdi. Özkoç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

YENİ FELAKETLERİ SİZ CESARETLENDİRDİNİZ

“Amasra’da yaşanan acı olayın senaryosunu daha önceden Soma’da yaşadık ve 301 kardeşimizi kaybettik. O gün, hak ettikleri cezayı almayan insanlar bugün de başkalarını cesaretlendirdi ve dün de 41 canımızı kaybettik.

Sakarya, bu facialara yabancı bir şehir de değil. Havai fişek fabrikasının patlaması ve sonrasında patlamayan fişekleri taşıyan erlerimiz de tedbirsizlik nedeniyle hayatını kaybetti. İnsan hayatı, bir anne için kolay mı? ‘Benim evladım dünyanın en güzel çocuklarından biriydi’ diyen bir anneye, Cumhurbaşkanı ‘Bu işin kaderinde bu var, kabulleneceksiniz’ diyor.

Biz bu sözü kabullenemiyoruz. Elbette kader var, Allah’a olan inancımız var. Ama Allah, tedbir almayı emrediyor. Tedbirsizlik ve denetimsizlikten insanlar ölecek, sen de bir annenin gözüne baka baka ‘Kader’ diyeceksin? Buradan soruyorum; sen hiç evladını kaybettin mi? Türkiye, buna sessiz mi kalacak?

TARIM İŞÇİSİ MAĞDUR

Türkiye sadece bunları yaşamıyor. Dünyanın bir numaralı tarım ülkesi olan Türkiye’de tarım işçisi mağdur. Çiftçi, tarlasını ekemiyor. Trakya’nın üç katı büyüklüğündeki tarım arazileri, bugün ekim dışında kalmış.

Bu araziler ekilebilse, ülkemiz gıdada devrim yapar. Neden yapılamıyor? Neden başka ülkelerde tarlalar kiralanarak ithal gıda getirtiliyor? Çünkü bir avuç insanın zenginleşmesi için. Çiftçi ezilecek, onlar zenginleşecek.

Bizim yöneticiler, savaştaki Ukrayna’dan tahılı çıkartabildiklerine seviniyor. Ona sevineceğine bereketli topraklarımızda buğday yetiştiremeyip Ukrayna’ya muhtaç kalmalarını sorgulasınlar. Biz, buna sebep olanların artık ülkeyi yönetmesini istemiyoruz.

YURT ve KYK BORCU SORUNU BİTECEK

Bu devlet, çiftçiyi ayağa kaldıramazken kendi öğrencisine de bakamıyor. Öğrencilerin yurt sorunu bitmiyor. Yurt parasını ödeyemeyen öğrenci, kapı dışına konuluyor. CHP olarak göreve geldiğimiz ilk bir yıl içinde, çocuklarımızın yurt sorununu ortadan kaldıracağız. KYK borçlarını ortadan kaldıracağız. Çocuklarımızın ölmesi için değil yaşaması için mücadele edeceğiz”