14 Mart Tıp Bayramı'nda CHP Karasu Belediye Başkan Adayı Uğur Büyük, İlçe Başkanı Semih Karakaş, parti yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Püskül Tatlı ve meclis üyesi adayları ile birlikte ilçenin sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı, onlara çiçek hediye etti.

TIP BAYRAMI’NI KUTLADI

Uğur Büyük, gün boyu gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Karasu Devlet Hastanesi’ne, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ve Aile Sağlığı merkezlerine gitti. Tıp Bayramı ziyaretleri kapsamında Karasu Devlet Hastanesi’nde Başhekim Oğuzhan Bodur ile bir araya gelen Büyük, daha sonra poliklinik ziyaretleri de yaparak doktorların, idari kadronun ve hastanedeki tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.

DİRENİŞİN ADI

Ziyaret ve kutlama programının yanı sıra bir de yazılı açıklama yapan Uğur Büyük, “14 Mart bir direnişin adıdır. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. 14 Mart Tıp Bayramı, Tıbbiye’nin emperyalist işgale karşı başlattığı mücadelenin kutlandığı gündür. Bu özelliği nedeniyle bize aittir, sadece ülkemizde kutlanır. Bugün, sağlık çalışanlarının özverili çabalarını kutlamak ve onlara minnettarlığımızı ifade etmek için ayrılmış özel bir gündür” dedi.

KUTSAL GÖREV

Sağlık sistemindeki sorunları ve aksaklıkları bildiklerini ifade eden Büyük, “Karasu’da hastanemizin daha iyi koşullara getirilmesi konusunda adım atmaya hazırız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarındaki artışı da kaygıyla takip ediyoruz. Kutsal bir görev yapan doktorların her ne sebeple olursa olsun fiziki veya sözlü şiddete maruz kalmasının karşısındayız. Büyük bir fedakarlıkla çalışan tıp dünyasının saygın insanlarının bayramını kutluyoruz. Onlar 24 saat çalışıyor. Hastanın ne zaman geleceği belli olmaz. Acı günlerimizde en başta tıp dünyasını görürüz. Size minnet borçluyuz” ifadelerini kullandı.

CHP Karasu Basın Servisi

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F1

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F2

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F3

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F4

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F5

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F6

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F7

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F8

Chp Uğur Büyük Tıp Bayramı F9