CHP Karasu Kadın Kolları Başkanı Fatma Püskül Tatlı, Kadın Kolları olarak 81 ilde 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaptıklarını belirtti. Önce sabah saatlerinde 8 Mart dolayısıyla bir basın açıklaması yapan CHP Karasu Kadın Kolları, CHP Belediye Başkan Adayı Uğur Büyük ile birlikte çeşitli kurumlarda çalışan emekçi kadınları ziyaret ederek günlerini kutladı ve kahve ile çikolata hediye etti. Aynı zamanda Atatürk Bulvarı’nda da aynı etkinlik gerçekleştirildi.

DOPDOLU GECE

8 Mart’tı dopdolu geçiren CHP Karasu Kadın Kolları yönetimi akşam da sahilde bulunan bir kafede kadınlar için kaynaştırıcı bir program düzenledi. Buradaki programda Dünya Kadınlar Günü'nün anlamına yönelik sohbetler eşliğinde sıcak ikramlar sunuldu. Kadınların büyük beğenisini toplayan programa CHP Belediye Başkan Adayı Uğur Büyük, İlçe Başkanı Semih Karakaş, tüm ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyesi adayları da katıldı. Yoğun ilginin olduğu program; halaylar ve hareketli Karadeniz ezgileriyle oynanan horonlarla sona erdi.

SORUNLARIN TEMELİ BELLİ

Başkan Fatma Püskül Tatlı, yaptığı açıklamada, “Bütün kadınların emekçidir. İster ev kadını olsun ister fabrikada elleri nasır tutan bir işçi ya da binlerce kişiye istihdam yaratan bir iş kadını. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi. Kadına yönelik şiddet, yoksulluk, temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik olmak üzere üç hayati sorunun olduğunu öne süren Tatlı, ‘’Yaşadığımız bütün sorunların temelinde ‘ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum’ diyen zihniyet var. Bu nedenle kadınların adalete, eğitime ve sağlığa erişimi çok sınırlı hale geldi” dedi.

UMUDU ÖRGÜTLEME GÜNÜ

“Önümüzde bir yerel seçim var” diyen Tatlı, “Bu seçim iktidarın eşitsizliği derinleştiren politikalarına karşı bir yanıt olacak. Bu nedenle hepimiz var gücümüzle çalışmalı, örgütlü gücümüzle gerici kuşatmaya meydan bırakmamalıyız. Bugün, dünyanın tüm kadınlarının uluslararası dayanışma, kadının insan hakları için farkındalık ve mücadeleyi büyütme, umudu örgütleme günüdür. CHP'li kadınların eşit bir Türkiye inşası için mücadele vermektedir” ifadelerini kullandı.

SAHA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tatlı, “Bu seçimde, partimiz 1149 seçim çevresinde aday belirledi. Bu adayların 108'i kadınlardan oluşuyor. 27 kadın adayımız CHP'li belediyeler tarafından yönetilmekte olan seçim bölgesinde saha çalışmalarını sürdürüyor. 5 büyükşehirde, 6 ilde kadın adaylarımız yarışacak. Partimizin belirlediği tüm kadın adaylarımızın seçilmesi durumunda nüfusumuzun yaklaşık 15 milyonu, yani yüzde 18'i kadınlar tarafından yönetiliyor olacak." Başkan Tatlı, bugün tüm belediye başkan adaylarının “Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi” imzaladığını bildirdi.

CHP Karasu Basın Servisi

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F1

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F2

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F4

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F5Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F6

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F7

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F8

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F11

Chp 8 Mart Kadınlar Günü Program F12